Sven Wollters okända dotter Lina – så lever hon idag
Sven Wollter har avlidit
1:08

Efter reklamen: Sven Wollter har avlidit

(1:08)

Slå på ljud

I november 2020 gick den folkkära Sven Wollter bort, efter en tids sjukdom. Det var hans dotter Stina Wollter som först berättade om sin pappas bortgång i ett inlägg på Instagram.

”Det är med gränslös sorg Sven Wollters familj härmed meddelar att han i dag, den 10 november flög rakt rakt in ljuset i sviterna av Covid och en väl använd kropp med lungor med KOL och emfysem som inte orkade rida ut denna sista prövning. Han fick ett avslut utan smärta omgiven av alla sina nära. Sven blev 86 år”, skrev hon och tillade:

”Vi ber er respektera familjens behov av att i ro få sörja vår djupt älskade Pappa, Morfar, Farfar, Make och svärfar.”

Sven Wollter blev under sitt liv pappa till Magnus, Stina, Karl, Lina och Ylva. Och fick under åren även bli både morfar och farfar åt barnbarn.

Sven Wollters sorg efter dottern Ylvas bortgång

Dottern Ylva alved 1992, efter år av svåra ätstörningar, bara dagar innan hon skulle fylla 30. Sorgen över att ha förlorat ett barn var en sorg han aldrig kom över.

– Man har inget val. Man har ett val – man kan sätta sig ned och dö. Det känns som att man skulle vilja göra det också. Men detta att förlora sitt barn är en perversitet. Barn ska begrava sina föräldrar, inte tvärtom, sa Sven Wollter när han gästade podcasten Nemo möter en vän 2017.

Stina Wollters hyllas för nakenbilden: “Fick mig att gråta”

Här är Sven Wollters dotter Lina idag

Ett av Sven Wollters barn har valt att ta kliv i karriären likt sin pappa, Stina Wollter. Hon har även hon levt ett liv i rampljuset, och har jobbat som konstnär, skådis och radioprogramledare – och är även en stark kvinnoröst på Instagram, där hon inte viker undan för debatt. Vi såg henne även tävla i Let's dance 2017 och hörde henne sommarprata 2019.

Någon som däremot inte synts och hörts lika mycket är dottern Lina. Men, även hon har faktiskt gått i samma fotspår som sin pappa, och jobbar inom teaterns värld. Tillsammans med Sven Wollter har hon bland annat medverkat i pjäsen Cabaret för hemlösa på Norrbottenteatern. Och enligt hennes LinkedIn-profil så jobbar hon som turnéledare/kostym- och rekvisitatekniker på Riksteatern.

Fina hyllningen till Sven Wollter – i hans sista film

Lina Wollter har även jobbat bakom kameran, som projektledare för produktionsbolaget Mastiff.

Mest läst