Amerikanska David trodde att han var i en kärleksfull relation med en Maria Donna Walker – men i själva verket var Maria påhittad av en person som ville lura David på pengar. Den som David trodde var Maria på bilderna på internet var i själva verket svenska influencern Angelica Lagergren, 35.

Lagergren, som tillsammans med tvillingsystern Jessica Lagergren driver Tvillingpodden, blev på grund av det här fallet av catfishing – som det kallas när man lurar andra med påhittade personas på nätet – inbjuden till amerikanska tv-showen Dr. Phil.

I det nya avsnittet med Phil McGraw är båda tvillingsystrarna med och får möta David, för att han ska förstå att Maria Donna Walker inte finns på riktigt. När allt uppdagades hade David trott sig vara i en relation i 2,5 år. I Dr. Phil berättar han att han blev störtförälskad i Maria efter att ha sett bilden på henne – bilden som alltså föreställer Angelica Lagergren.

– Efter att jag kom i kontakt med ”Maria” har vi sms:at varandra 3-7 gånger per dag, säger han till Dr. Phil.

David skulle få miljoner – blev lurad av Angelicas bild

För David berättar Maria att hon ska få ett arv på 8,8 miljoner dollar, men att hon måste vara gift för att få det – därför skulle de två gifta sig. David gav henne sin signatur, och trodde att paret gifte sig 2019. Sammanlagt har han betalat deras advokat 25 000 dollar – över 215 000 svenska kronor. Han trodde då att han skulle få arvet överfört till sitt konto snart, och att han och Maria skulle börja sitt liv tillsammans på riktigt.

I Dr. Phil får han veta att så inte är fallet, när Angelica och Jessica är med via videolänk.

– Ingen person med det här namnet och detta födelsedatum har någonsin bott i USA. Personen existerar inte, säger Dr. Phil till honom.

I sin podcast Tvillingpodden pratar systrarna om upplevelsen att var med i ett av de största programmen i USA.

– Det är en sak att vara med hos Malou – men Dr. Phil. Vet du hur många som kollar på det, säger Jessica Lagergren i podcasten.

Läs mer:
Steffo Törnquists mamma har gått bort – berättar om den stora sorgen

Gravida Emma Roberts om läkarens besked – efter åren med endometrios

Kändisarnas reaktioner på de nya hårdare restriktionerna