Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Svenska kändispar som fått skjuta upp sina bröllop under pandemin

06 feb, 2022 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
Fotograftt
douglas murray, penny parnevik, sofia rågenklint, hedda stiernstedt
Har du fått lägga dina bröllopsplaner på is under pandemin? Då är du inte ensam! Här är de svenska kändisparen som också fått skjuta fram den stora dagen.
Annons
TV: Svenska kändispar som fått skjuta upp sina bröllop under pandeminBrand logo
TV: Svenska kändispar som fått skjuta upp sina bröllop under pandemin

Pandemin har under de senaste två åren satt käppar i kärlekshjulen. Många är paren som fått skjuta på sina bröllop till följd av de restriktioner som funnits i landet. De förlovade och förväntansfulla stjärnorna är inga undantag!

Heddia Stiernstedt och Alexis Almström

hedda stiernstedt och alexis almström
Hedda Stiernstedt och Alexis Almström är nu äntligen nygifta efter att först ha fått skjuta på bröllopsplanerna.

I augusti 2020 skrev Vår tid är nu-stjärnan Hedda Stiernstedt ett känslostarkt inlägg på Instagram om hur hon och fästmannen Alexis Almström fått skjuta upp sitt bröllop.

”Idag skulle vi egentligen gift oss men världens undergång och en pandemi kom emellan och 2020 är ett svart hål som mest bara tar från alla”, skrev hon då.

Annons

– Läser man det med fel glasögon så var det en kändis som klagade på att hon inte fick ha sitt jävla bröllop, typ. Men om man kan läsa mellan raderna så handlar verkligen inlägget om att jag var deprimerad, som väldigt många har varit, förklarar Hedda nu efter att bröllopet till slut blivit av.

– Det var otroligt!, fortsätter hon. Allt jag trodde att jag visste om bröllop är inte sant, man får göra vad man vill. Du får gifta dig exakt hur du vill. Det var en så känslosam och vacker och kärleksfull upplevelse, som att jag gifte mig med alla mina vänner, typ. För att gruppen var så fantastisk och att bara få vara med varandra så intensivt i en vecka.

Penny Parnevik och Douglas Murray

douglas murray och penny parnevik
Douglas Murray och Penny Parnevik har pratat om att det blir bröllop i Sverige, men samtidigt har de gått och smyggift sig i USA.

Penny Parnevik och den 17 år äldre Douglas Murray hade planerat att gifta sig sommaren 2020, men beslutade att skjuta upp bröllopet till sommaren 2021.

Annons

– Vi känner att bröllop ska alltid vara kul att planera och just nu under coronatider, att behöva tänka på så sorgliga och tragiska saker när vi planerar ett bröllop, känns inte så kul. Så nej, det blir nästa sommar och det blir skitbra, sa Penny i en video på Youtube när beslutet togs.

Men ett år gick och då pandemin hade Sverige och världen i ett hjärngrepp fortfarande, flyttades bröllopet fram ytterligare en tid. Något offentligt bröllop har inte blivit av ännu och Hänt har kunnat visa på att paret istället vigde sig i en amerikansk ceremoni redan 2019.

Sofia Rågenklint och Jonas Nemeth

Programledaren Sofia Rågenklint hade planerat för ett lyxigt bröllop med sin Jonas Nemeth 2020.

– Vi är 70 personer och vi ska gifta oss på ett slott faktiskt utomhus, berättade hon i P4 Extra då.

Sedan kom pandemin och ställde till det. Nu är bröllopet skjutet på framtiden, utan press på att sätta ett nytt datum. Det menar Sofia i en ny intervju med Aftonbladet.

Annons

– Vi har skjutit upp det här bröllopet så många gånger, nu har luften gått ur oss lite. När vi började planera för bröllopet insåg vi att det skulle bli större än vad vi först hades tänkt oss. Det är svårt med pandemin också, så vi skjuter nog på det till framtiden. Men det är ingen stress.

Samir Badran och Julia Sundquist

Artisten/programledaren/mäklaren Samir Badran friade till kärleken Julia Sundquist i direktsänd tv 2020. Planen var att de skulle gifta sig 2022, men i en intervju med Aftonbladet säger Julia nu att så troligtvis inte blir fallet.

– Vi håller det lite öppet för att vi vill ha ett större bröllop så man kan bjuda alla man vill. Nu börjar ju folk vaccinera sig men det känns ändå lite längre bort just nu. Det kanske blir 2023 till och med. Vi vill att det helt ska ha lugnat sig med corona först, säger hon.

Svenska kändispar som skjöt upp bröllop – och gjorde slut

eric saade och nicole falciani
Eric Saade och Nicole Falciani förlovade sig i Dubai, men något bröllop blev det aldrig.

Vissa vigslar var aldrig menade att bli av. För det finns även kända par som har fått skjuta upp sina bröllopsdatum, och sedan använt den extra betänketiden till att utvärdera sina relationer. Bland stjärnorna som valde att gå skilda vägar helt och hållet istället för att gifta sig, hittar vi Nicole Falciani och Eric Saade. Deras vigsel i Italien sköts upp, och ställdes in sommaren 2021.

Annons

– Det kändes verkligen som om jag skulle dö, har Nicole sagt om uppbrottet.

– Den person som jag trodde var mitt livs kärlek beslutade sig att lämna min sida. Veckor innan vi skulle bli vi för alltid. Jag hamnade i ett chocktillstånd.

andre bånghäll och angelica blick
André Bånghäll och Angelica Blick bröt upp sin förlovning innan de hann gifta sig.

Även det förlovade influencerparet Angelica Blick och André Bånghäll tog ifjol beslutet att separera istället för att bli man och hustru.

”Vi båda älskar varandra djupt och respekterar varandra fortfarande och det här är inget som någon av oss ville. Men det här är sanningen”, skrev Angelicka i sociala medier förra våren.

sean canning och margaux dietz
Sean Canning och Margaux Dietz var förlovade innan de gick skilda vägar.

Influencern Margaux Dietz gick i slutet på 2021 ut med att hon och Seán Canning separerat efter en intensiv relation med tillhörande blixtförlovning.

”Ibland blir livet inte som man har tänkt sig. Jag och Seán har valt att gå skilda vägar. Vi är fortfarande bra vänner som tycker om varandra. Men avslut är såklart aldrig enkla”, förklarade hon.

Foto: TT

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons