Svenska profilers omtalade konflikter
5 oförglömliga stunder i Svenska Hollywoodfruar
1:09

Efter reklamen: 5 oförglömliga stunder i Svenska Hollywoodfruar

(1:09)

Slå på ljud

Det är inte alla svenska stjärnor som kommer bra överens. Somliga har till och med hamnat i hätska diskussioner och infekterade bråk med varandra! Det finns en hel del kändisar som har börjat gräla genom åren – och vissa av dem är fortfarande ovänner än i dag.

Nu uppmärksammar Expressen flera konflikter mellan svenska profiler, som ägt rum offentligt.

Babben Larsson och Amanda och Alex Schulman: ”Vill ropa ‘hora’”

Babben Larsson Amanda och Alex Schulman konflikt

Tv-profilen och komikern Babben Larsson var som bekant årets julvärd i SVT. I samband med att hennes namn blev högaktuellt inför det ärofyllda uppdraget kom en gammal konflikt med paret Schulman upp till ytan igen.

Det var 2015 som entreprenören Amanda Schulman la upp ett betalt samarbete på Instagram, som väckte mycket känslor hos flera stora medieprofiler. Henrik Schyffert delade vidare inlägget via en skärmbild på Facebook, varpå flera reagerade – däribland Eva Röse, Johan Rheborg och Anna Mannheimer.

Babben Larsson: Därför tackade jag ja till att bli julvärd

Babben Larsson var en av de som ogillade annonsen, och hon kommenterade: ”Jag är grymt sugen på att ropa ’Hora! Hora!’ högt som fan”.

När det stod klart att Babben skulle tända ljuset på julafton tog Alex Schulman upp händelsen igen i podden Alex & Sigges podcast – och podcastduon samtalade också om att Babben själv har gjort liknande betalda samarbeten.

Babben har sagt till Nyheter24 att hon har bett om ursäkt till Amanda, men Alex hävdar att det inte alls har hänt. Enligt Expressen menar Babben att hon har försökt få tag på Amanda, men utan resultat.

Huruvida konflikten är löst eller ej står inte klart, men det finns ingenting som tyder på att Babben och paret Schulman numera drar jämnt…

Utöver bråket om Amandas betalda samarbete har Alex Schulman och Sigge Eklund också skämtat i podcasten om att Babben fejkar sin gotländska.

– För mig är det ingen issue, det är bara lite olika poddare som tycker att det är jättejobbigt, svarade hon då.

Här kan du läsa hela Babbens svar på tal.

Carola Häggkvist och Pernilla Wahlgren: ”Pratade inte ens”

Carola Häggkvist Pernilla Wahlgren konflikt

Visst har vi plats för flera stjärnor även i lilla landet lagom, men för Carola Häggkvist och Pernilla Wahlgren var det, under 80- och 90-talen, viktigt att vara nummer ett.

Pernilla Wahlgren har uttalat sig om rivaliteten ett flertal gånger. Hon beskriver dem som stora konkurrenter – och att hon exempelvis kunde störa sig på att Carola köpte likadana klädesplagg som hon själv.

I Stjärnorna på slottet 2019 berättade Pernilla att de inte ens pratade med varandra, när de tävlade i Melodifestivalen 1991.

I dag ska stridsyxan emellertid vara begraven sedan länge och nu möts de båda artisterna som vänner!

Carola Häggkvist och Pernilla Wahlgrens relation idag – efter år av rivalitet

Jan Guillou och Gunilla Persson: “Du sitter här och ljuger”

Jan Guillou Gunilla Persson konflikt

Nog för att Hollywoodfrun Gunilla Persson har varit i konflikt med både den ena och den andra, men att hon och författaren Jan Guillou skulle hamna i luven på varandra var det nog ingen som trodde!

Det var när de båda gästade talkshowen Jenny Strömstedt på TV4 2012 som en dispyt uppstod.

Gunilla hade nyligen bott på hotell Diplomat ihop med sin dotter Erika, varifrån de blev utkastade. Enligt Gunilla handlade det om att Erika hade kräkts och att hon hade ringt efter en städare på natten, samt att hon bett om att inte få samtal till rummet men att ett sådant ändå släppts igenom. Men det var en förklaring som Jan Guillou inte köpte…

– Jag trodde du var en trevlig person. Min mamma har läst alla dina böcker, sa Gunilla upprört.

– Det kan tyda på att din mamma har bättre smak än vad du har, gav Jan Guillou då till svar.

– Varför säger du det? Varför är du elak mot mig? Vad har jag gjort dig, undrade Gunilla.

– Du sitter här och ljuger om det där hotellet och det retar mig lite.

Jenny Strömstedt fick slutligen gå in och avbryta meningsutbytet om hotellet, för att kunna gå vidare med programmet.

Camilla Läckberg och Leif GW Persson: ”Beställde en prenumeration på Min häst”

Camilla Läckberg Leif GW Persson konflikt

Vissa konflikter har fortsatt väcka rubriker, eftersom de pågått i så många år.

Stridigheterna mellan kriminologen Leif GW Persson och deckarförfattaren Camilla Läckberg pågick i flera år. Bråket initierades när kriminologen liknade Camilla Läckbergs böcker med barn- och ungdomstidningen Min häst.

Läckberg valde då att skänka GW en prenumeration på tidningen:

– Han hade då kontor på Rikspolisstyrelsen, så jag beställde en ettårsprenumeration på Min häst som levererades dit. Jag förnyade den prenumerationen under rätt många år faktiskt, har hon berättat i Min sanning.

Nu ska det dock inte finnas någon osämja kvar mellan dem.

– Fan, jag är snart 100 år gammal, jag måste svara för mina konflikter. Visst fan, men det här handlar om någonting annat mycket viktigare. Så det var väl ingen konst att gräva ner den eventuella stridsyxan, säger GW till Expressen och menar att de har försonats.

Läckberg och Leif GW begraver stridsyxan – fina initiativet

– Det har alltid funnits en viss respekt och humorton mellan oss, menar Läckberg som berättar för tidningen att de egentligen aldrig har ogillat varandra.

Anna Book och Jan Johansen: ”Galen på riktigt”

Anna Book Jan Johansen konflikt

Artisten Anna Book klev åter ut i rampljuset när hon deltog i Biggest looser VIP, 2017.

När Hänt intervjuade sångaren Jan Johansen kom Anna Book på tal – och det var inte på något smickrande vis. Tidningen undrade vem Jan skulle förfölja om han blev galen, varpå hennes namn kom upp:

– Förföljer man Anna Book måste man vara galen på riktigt. Varför bryr sig du och alla andra som jobbar med media om henne så mycket? Alla svansar för henne och ser henne som någon slags ”kändisperson” som ska få stor plats i tv. Det är lite konstigt tycker jag.

Anna Books vädjan till följarna: ”Sluta kommentera mitt utseende”

– Han måste vara bitter och missunnsam, kommenterade Anna Book i Aftonbladet, medan Jan Johansen menade att det hela hade varit på skoj.

Kristian Luuk och Anders Edenroth: “Odlade sina fördomar”

Kristian Luuk Anders Edenroth konflikt

Visste du att det har uppstått friktion mellan programledaren Kristian Luuk och Anders Edenroth från A cappella-gruppen The real group?

Det var när Anders Edenroth gästade Kristian Luuks direktsända radioprogram på 00-talet som stämningen inte direkt blev den bästa. Sångaren hade ställt upp på att vara med under villkor; han ville nämligen inte ställas mot väggen på något sätt.

Men när han väl satt i studion kände han sig attackerad och tyckte att Kristian Luuk gjorde sig lustig på hans bekostnad. Det han ogillade var att programledaren drev med det faktum att A cappella-gruppen skulle uppträda med sin körsång på en pingstkryssning till Åland.

– Vi börjar intervjun och då känner jag direkt att han ska driva med mig och driva med alla pingstvänner, säger sångaren i Fredrik Ralstrands podcast Hitfabriken.

Han menar att programledaren ”odlade fördomar” när han skämtade om konserten.

Då slutar Luuk och Lindström i På spåret: ”Dags att byta ut”

Men listan över kändisar som har bråkat med varandra är längre än så – här kan du läsa mer om svenska stjärnors uppmärksammade konfliker.

8 kändisbråk som sträckts sig över decennier
0:56

Efter reklamen: 8 kändisbråk som sträckts sig över decennier

(0:56)

Slå på ljud
Mest läst