Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

SVT-hallåan Justine Kirk drabbades av cancer

03 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Hon var SVT:s mest kända tv-hallåa, och var den som höll i den allra sista hallåasändningen i SVT.
Men när Justine Kirks nya karriär skulle börja vändes hennes liv upp och ner – när hon drabbades av cancer.
– Jag hade precis separerat och börjat frilansa efter 21 år på SVT och tänkte att nu jäklar ska jag göra det jag vill, säger Justine Kirk till Aftonbladet.
Annons
Robinson-skandalerna genom åren – som vi aldrig glömmerBrand logo
Robinson-skandalerna genom åren – som vi aldrig glömmer

Alla kanske inte minns hennes namn – men det är svårt att hitta en vuxen människa i Sverige som inte känner igen Justine Kirk. Som en av SVT:s hallåor hälsade hon tittarna välkomna i åratal, fram tills det att hon höll den allra sista hallå-sändningen på kanalen 2012.

Justine Kirk när hon hade hållit i sista hallåa-sändningen.

När Justine försvann från tv-rutan hade hon stora planer för framtiden. Men det gick inte som hon hade tänkt sig.

– Det har varit ett helvete. Jag mådde ganska bra och var mitt i steget. Jag hade precis separerat och börjat frilansa efter 21 år på SVT och tänkte att nu jäklar ska jag göra det jag vill. Och då kom cancern! Det var som en käftsmäll, men så är det för alla. Cancer är ju aldrig välkommet. Och cellgiftsbehandlingen… Det är så ruggigt och bryter ner en totalt, sa Justine Kirk till Aftonbladet 2020.

Annons

Justine Kirk: ”Jag har haft tur”

Idag mår Justine bra igen. Tv-profilen ser med tacksamhet på sin situation, och menar att hon hade kunnat drabbas mycket värre.

– Jag har haft en sådan tur. Sprider den sig till lymfan som är ganska vanligt vid bröstcancer så är risken stor att det blir spridd cancer. Men min var inte det, så jag är lyckligt lottad. Det gjordes två operationer då man såg att det var mer och värre än man trodde, men de fick bort allt med marginal och sedan blev det cytostatikabehandling. Men jag kan kalla mig själv cancerfri nu då cancervården inte ska ha med mig att göra längre, sa hon i intervjun med tidningen.

Justine Kirk ser positivt på framtiden, men vet att det alltid finns en risk för återfall när man har haft cancer.

– Cancer är ju ovisshetens sjukdom. Jag känner många som har fått återfall. Det kan komma snart och det kan komma om många år. Det är klart jag förstår att jag inte är magiskt frisk för evigt, men just nu har jag bestämt mig för att lämna det kapitlet bakom mig och det känns fantastiskt. Jag kan inte hålla på att fundera på cancer mer.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons