Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Stjärnorna som började karriärerna som skönhetsdrottningar

27 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
De är programledare, skådespelare och välkända medieprofiler.
Men innan de blev kända för det så slog de igenom som i olika skönhetstävlingar.
Här är stjärnorna som började sina karriärer som skönhetsdrottningar!
Annons
7 kändisar som började sina karriärer som Fröken SverigeBrand logo
7 kändisar som började sina karriärer som Fröken Sverige

Malin Olsson

Innan Malin Olsson blev folkkär programledare i SVT, med program som Sommarlov och Vem bor här så vann hon Fröken Sverige-tävlingen. Malins medverkan blev minst sagt speciell, då tävlingen avbröts av en Gubbslem-kupp, och forna vinnaren Anita Ekberg kom in på scenen med sin krona upp och ner.

Johanna Lind Bagge

Idag är Johanna Lind Bagge en känd medieprofil, med blogg på Femina och över 135 000 följare på Instagram. Karriären som modell påbörjades efter att Johanna vunnit Fröken Sverige 1993.

Annons

Linda Lindorff

Linda Lindorff, då Isacsson, vann Fröken Sverige 1990, och blev efter det reporter och programledare. Nu förknippar de flesta henne med långköraren Bonde söker fru, som hon har lett sedan starten 2006.

Victoria Silvstedt

Victoria Silvstedt vann ju faktiskt inte Fröken Sverige när hon tävlade 1992, men andraplatsen gjorde att hon kvalificerade sig till Miss World-tävlingen. Där hamnade hon till slut i topp tio, något som senare ledde till att hon fick modellkontrakt och blev en av 90-talets mest kända glamourmodeller.

Annons

Priyanka Chopra Jonas

Priyanka Chopra Jonas representerade Indien i Miss World 2000, och vann hela tävlingen. Därefter har hon slagit igenom som skådespelare, och spelat i filmer som Matrix och Baywatch. Mest känd för gemene man är hon dock kanske för relationen med pojkbandsartisten Nick Jonas.

Lynda Carter

Lynda Carter förknippar många av oss med Wonder woman-serien från 70-talet, där hon spelade den tuffa superhjälten. Men innan hon landade den ikoniska rollen tävlade Lynda i Miss USA, där hon vann 1972.

Annons

Halle Berry

Oscarsbelönade Halle Berry är en historiskt framgångsrik skådespelare. När hon vann en Oscar för Monster's ball 2001 var hon den första svarta kvinnan att vinna i kategorin bästa kvinnliga huvudroll. Hon har också varit Bondbrud i Die another day, och spelat Storm i storfilmerna om X-men. Innan allt det så började Halle dock sin bana i rampljuset genom att komma tvåa i Miss USA 1986, och representera landet i Miss World-tävlingen samma år.

Lee Meriwether

Amerikanska skådespelaren Lee Meriwether spelade i Barnaby Jones på 70-talet, något som gjorde att hon kammade hem både Golden globes och Emmy-statyetter. Hon har också haft en återkommande roll i långköraren All my children. Hon började karriären med att vinna Miss America 1955.

Annons