Det här gjorde programledarna innan SVT
1:33

Efter reklamen: Det här gjorde programledarna innan SVT

(1:33)

Slå på ljud

Nästan alla som kollar på SVT regelbundet känner igen henne – nyhetsankaret Katarina Sandström har varit nyhetsankare i både Aktuellt och Rapport under många år.

Men förutom att hon läser nyheterna är det inte många som vet så mycket om henne. Katarina, 49, väljer nämligen att hålla låg profil med sitt privatliv, något hon tycker är positivt i hennes arbete.

–Jag beskrivs ofta som en person med hög integritet. Att jag inte vänder ut och in på mitt privata liv är bra för min yrkesroll. Då folk tittar på nyheterna ska inte jag vara i fokus, utan nyheterna. Det här är mitt sätt att ta hand om mig själv, har hon sagt i en intervju med Svenska Dagbladet.

Katarina Sandströms liv med maken

Därför väljer Kristin Kaspersen bort skönhetsingrepp: Rynkor är vackert

Intervjun i SvD gjordes när Katarina Sandström fyllde 35, och redan då kände hon att hon börjat få mer tyngd i sin yrkesroll av sin erfarenhet. Nu är hon en av de mest rutinerade nyhetsuppläsarna på SVT.

–Det känns skönt att bli äldre. Jag har ofta varit yngst i jobbsammanhang och därför jobbat extra hårt. För att förtjäna förtroendet och visa dem som valt mig att det var riktigt att satsa på mig. Med 15 år i yrket känner jag nu att jag har stor erfarenhet att luta mig mot.

Katarina Sandström är nyhetsankare på SVT.

Katarina Sandström håller sig borta från rampljuset utanför jobbet.

Foto: Karin Törnblom/TT

Sedan 2004 är Katarina Sandström gift med maken Tommy, som hon också har en dotter tillsammans med. I en intervju med Aftonbladet har SVT-profilen berättat att en viktig del av hennes liv är hennes kristna tro, som varit självklart för henne sedan barnsben.

Johanna Lind Bagge om sonens starka reaktion inför Let's Dance: Sa först nej

– Ska man förstå mig måste man veta att min tro är en viktig del av mig. Jag är uppvuxen med aftonbön och tron påverkar mig på många sätt, den gör mig trygg som person. Jag går i kyrkan så ofta jag kan, men det har blivit i olika församlingar sedan jag flyttade till Stockholm.

Se fyra programledare som blivit kära i varandra
1:10

Efter reklamen: Se fyra programledare som blivit kära i varandra

(1:10)

Slå på ljud
Mest läst