Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

SVT:s Katarina Sandströms okända liv utanför rutan

20 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Nyhetsankaret Katarina Sandström har varit ett självklart ansikte i SVT i många år.
Men utanför jobbet väljer hon att hålla låg profil med maken sedan 19 år tillbaka, Tommy.
– Att jag inte vänder ut och in på mitt privata liv är bra för min yrkesroll, har hon sagt till Svenska Dagbladet.
Annons
Det här gjorde programledarna innan SVTBrand logo
Det här gjorde programledarna innan SVT

Nästan alla som kollar på SVT regelbundet känner igen henne – nyhetsankaret Katarina Sandström har varit nyhetsankare i både Aktuellt och Rapport under många år.

Men förutom att hon läser nyheterna är det inte många som vet så mycket om henne. Katarina, 49, väljer nämligen att hålla låg profil med sitt privatliv, något hon tycker är positivt i hennes arbete.

–Jag beskrivs ofta som en person med hög integritet. Att jag inte vänder ut och in på mitt privata liv är bra för min yrkesroll. Då folk tittar på nyheterna ska inte jag vara i fokus, utan nyheterna. Det här är mitt sätt att ta hand om mig själv, har hon sagt i en intervju med Svenska Dagbladet.

Annons

Katarina Sandströms liv med maken

Intervjun i SvD gjordes när Katarina Sandström fyllde 35, och redan då kände hon att hon börjat få mer tyngd i sin yrkesroll av sin erfarenhet. Nu är hon en av de mest rutinerade nyhetsuppläsarna på SVT.

–Det känns skönt att bli äldre. Jag har ofta varit yngst i jobbsammanhang och därför jobbat extra hårt. För att förtjäna förtroendet och visa dem som valt mig att det var riktigt att satsa på mig. Med 15 år i yrket känner jag nu att jag har stor erfarenhet att luta mig mot.

Katarina Sandström är nyhetsankare på SVT.
Katarina Sandström håller sig borta från rampljuset utanför jobbet.

Sedan 2004 är Katarina Sandström gift med maken Tommy, som hon också har en dotter tillsammans med. I en intervju med Aftonbladet har SVT-profilen berättat att en viktig del av hennes liv är hennes kristna tro, som varit självklart för henne sedan barnsben.

Annons

– Ska man förstå mig måste man veta att min tro är en viktig del av mig. Jag är uppvuxen med aftonbön och tron påverkar mig på många sätt, den gör mig trygg som person. Jag går i kyrkan så ofta jag kan, men det har blivit i olika församlingar sedan jag flyttade till Stockholm.

Se fyra programledare som blivit kära i varandraBrand logo
Se fyra programledare som blivit kära i varandra
Annons