Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tareq Taylor om oron över dottern Ellen – orden efter skilsmässan

21 dec, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt/Instagram
tareq taylor

I en ny intervju öppnar tv-kocken Tareq Taylor upp om rädslan för dottern Ellens framtid.
”Det kommer över mig nästan dagligen”, säger han.

Annons
TV: Tareq Taylors tårar och hyllning till sin dotterBrand logo
TV: Tareq Taylors tårar och hyllning till sin dotter

Den populära tv-profilen Tareq Taylor, 52, kommer fira jul i SVT-studion då han är årets julvärd under julafton. Att julen skulle se annorlunda ut stod klart redan innan han fick förfrågan från SVT. I september bekräftade Tareq Taylor nämligen att han och hustrun ansökt om skilsmässa efter 26 år som gifta.

– Det här året... det är ingen hemlighet att jag har skilt mig, så jag visste att julen tillsammans skulle bli annorlunda i vilket fall som helst. Och då kändes det som att jag kanske kan... Den här tiden kanske kan fyllas med nånting som är rimligt och vettigt. Och jag och min dotter får fortfarande fira jul tillsammans och på det här sättet är jag fortfarande med på julafton ändå, lite grann i alla fall, säger han till Aftonbladet och tillägger att det känns som en skänk från ovan.

Annons

Tareq Taylor om oron för dotterns framtid

Dottern Ellen Taylor, 18, har han tillsammans med ex-frun Kristina, och precis som pappa är hon en fena i köket. För er som minns så medverkade hon i TV4-programmet Sveriges yngsta mästerkock 2015, där hon hamnade på en tredje plats.

tareq taylor och barn. Dottern Ellen
Tareq Taylor med dotter Mammagalan, Berns, Stockholm, 2019-05-26(c) Karin Törnblom / TT

Vad gäller den nyblivna 18-åringens framtid, berättar Tareq Taylor nu att han känner en viss panik. Han oroar sig för klimatet och räds att dottern inte kommer kunna leva ett fritt liv om man inte tar tag i miljöproblemen snarast.

– Det är skämmande att makthavarna inte tar klimathotet på allvar. Jag känner inte en konstant oro över detta men det kommer över mig nästan dagligen. Och så kan jag oroa mig över att Ellen inte ska få växa upp i en fri värld. Jag tycker att vår jord blir allt mer kall och hård, säger Tareq till Hemtrevligt.

Annons
tareq och dottern på bio
Tareq Taylor med dotter Ellen på premiären av Frost II på Rigoletto i Stockholm, 2019.
Se också: 5 saker du inte visste om Tareq TaylorBrand logo
Se också: 5 saker du inte visste om Tareq Taylor
Annons