Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tareq Taylors första ord om skilsmässan från Kristina: ”Ibland blir det för mycket”

18 dec, 2021 
AvJessica Rådne
FotografTT, Instagram
tareq taylor
I september gick tv-kocken Tareq Taylor ut med att han och hustrun Kristina skiljer sig efter 26 års äktenskap. Nu kommenterar han efterspelet.
Annons
TV: Tareq Taylors tårar och hyllning till sin dotterBrand logo
TV: Tareq Taylors tårar och hyllning till sin dotter

Tareq Taylor är hela Sveriges julsällskap i år. Han har nämligen fått det ärofyllda jobbet att vara julvärd i SVT. I fjol tittade över 4,5 miljoner svenskar på Kalle Anka på julafton enligt siffror från kanalen, och 7 miljoner tittade på någonting alls på kanalen under dagen. Tareq har stora skor att fylla när han nu mantlar uppdraget att leda sändningarna.

”Jag är så rörd över att ha fått uppdraget att vara årets julvärd. Det är kanske det finaste uppdrag man kan få, tycker jag, och det ska bli så härligt att få fira jul med er alla", kommenterar Tareq uppdraget i ett inlägg på Instagram.

skärmdump från tareq taylors instagram
I februari 2018 postade Tareq Taylor en bild med hustrun Kristina på Instagram och önskade följarna glad alla hjärtans-dag.

Parallellt med jobbframgångarna har Tareq under hösten gått igenom en omvälvande tid privat, skilsmässan från hustrun Kristina som han varit gift med i 26 år blev offentlig i september. Nu kommenterar han för första gången efterspelet, rapporterar Hänt.

Annons

Vill respektera familjens privatliv

Det är i podcasten Tv-fabriken med Fredrik Ralstrand som Tareq öppnar upp om känslorna av att separera och samtidigt hantera allmänhetens nyfikenhet.

– Jag är människa som alla andra. Saker och ting händer i mitt liv, precis som det händer saker i andras liv. Jag har valt att inte prata om de mest privata sakerna, av respekt till de som är involverade, säger Tareq.

– Att jag gör det jag gör och att jag är offentlig i mitt arbete, det får inte vara så att det tvingar min omgivning till att också bli offentliga. De måste få lov att göra sitt val och säga ”jag vill vara privat, jag vill inte synas”, säger han.

Upplever bra och dåliga dagar

Tareq är krögare, tv-kock och kokboksförfattare. Det innebär att han syns gärna och flitigt i offentligheten. Baksidan blir att nyfikenheten väcks också kring hans privata angelägenheter, så som skilsmässan från Kristina. När Fredrik Ralstrand frågar om jobbet är värt all form av uppmärksamhet i media svarar Tareq ”inte alltid”.

Annons

Särskilt detaljer kring skilsmässan har Tareq försökt att hålla privat för familjens skull.

– Jag hoppas att jag har hanterat det tillräckligt så att de inte känner sig för utlämnade på något sätt. Men ibland blir det mycket och det är inte alltid man har en bra dag, säger han.

ellen och tareq taylor på röda mattan
Far och dotter, Taylor och Ellen Taylor, på röda mattan ihop.

Tareq och Kristina har ett gemensamt barn, dottern Ellen som idag är 18 år. År 2015 deltog Ellen Taylor i TV4:s program Sveriges yngsta mästerkock.

Du kan lyssna på hela avsnittet där Tareq Taylor gästar podcasten Tv-fabriken på Spotify.

Källa: Hänt, SVT

Foto: TT, Instagram

Se också: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
Se också: 5 snackisar från veckan som gått
Annons