Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Pernilla Månsson Colts ord efter Tareq Taylors avsked

17 mar, 2024 
AvAino Oxblod
Fotograftt, SVT.
Tareq Taylor och Pernilla Månsson Colt.
Efter 15 år i programmet valde populära tv-kocken Tareq Taylor att lämna Trädgårdstider.
Nu tackas han av och ersätts av en ny kock i SVT-programmet – och kollegan Pernilla Månsson Colt sörjer kollegans avsked.
– Det kändes så klart i hjärtat att Tareq slutade förra året, säger Pernilla Månsson Colt.
Annons
Tareq Taylors superknep: Perfekt pocherade äggBrand logo
Tareq Taylors superknep: Perfekt pocherade ägg

I 15 år hade Tareq Taylor varit kock i populära SVT-programmet Trädgårdstider när han efter senaste säsongen valde att tacka för sig och lämna produktionen. Nu är trädgårdsprogrammet tillbaka i rutan – med en ny kock.

Han tar över efter Tareq Taylor i Trädgårdstider

Det blir danska kocken Adam Aamann som tar över efter Tareq Taylor. Aamann driver flera restauranger i Köpenhamn, har skrivit flera kokböcker och medverkat i radioprogrammet Madmagasinet i dansk radio.

Adam Aamann i Trädgårdstider
Adam Aamann ansluter till Trädgårdstider-familjen.Foto: Christoffer Lomfors

– Jag är djupt tacksam för det varma välkomnandet från hela teamet bakom Trädgårdstider, särskilt från mina nya vänner Malin, Pernilla och John. Inte minst för deras tålamod med språkförbistringarna som lett till många goda skratt, roliga stunder och en del missförstånd som publiken kan roa sig åt under säsongen, säger Adam Aamann i ett pressmeddelande.

Annons

Men Tareq Taylor är faktiskt inte helt borta ur programmet – i säsongens första avsnitt är han fortfarande med, och tackas av för lång och trogen tjänst.

Pernilla Månsson Colts ord om Tareq Taylor

Pernilla Månsson Colt, som är programledare för Trädgårdstider och dessutom producent för Antikrundan, tycker det är sorgligt att Tareq Taylor slutar, men hyllar också den nya kollegan.

Pernilla Månsson colt Trädgårdstider
Pernilla Månsson Colt är programledare för Trädgårdstider.Foto: Christoffer Lomfors

– Det är alltid superkul att jobba med Trädgårdstider som är ett säkert vårtecken varje år. Det kändes så klart i hjärtat att Tareq slutade förra året för vi har trots allt jobbat ihop i 15 år. Men Adam är också en mysig person – charmig, odlingsintresserad och en fantastisk kock, säger Pernilla Månsson Colt.

Tareq Taylor och sofia "PT-Fia" Ståhl - parets kärlekshistoriaBrand logo
Tareq Taylor och sofia "PT-Fia" Ståhl - parets kärlekshistoria
Annons