Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Thomas Nordegrens koppling till Tiger Woods som du har missat –dottern Elin

19 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografBo Håkansson, Bilduppdraget/SVT/TT.
På fredagen är det final i På spåret och Louise Epstein och Thomas Nordegren ställs mot Claes Elfsberg och Magdalena Forsberg.
Men vad många har missat är att en av finalisterna har en nära koppling till en världskändis.
Thomas Nordegren är nämligen pappa till Elin – som var gift med Tiger Woods.
Annons
Här är alla deltagare i "På spåret"Brand logo
Här är alla deltagare i "På spåret"

I fredagens avsnitt av SVT:s flaggskepp På spåret ställs Claes Elfsberg och Magdalena Forsberg mot Louise Epstein och Thomas Nordegren i en hisnande final, där det avgörs vilka som blir de prestigefulla vinnarna i året säsong.

Louise Epstein och Thomas Nordegren kastades in i På spåret efter att Frida Boisen och Hamid Zafar klippts bort ur programmet, när det kom fram att Zafar skrivit homofoba och rasistiska kommentarer anonymt på nätet. Epstein och Nordegren har dock tävlat i programmet tidigare säsonger, och rutinen kanske har hjälpt dem när de har tagit sig hela vägen till final.

Thomas Nordegrens oväntade relation med Tiger Woods

Men Thomas Nordegren är inte bara journalist och P1-kollega med Louise Epstein – han har också en nära koppling till en världskändis som många har missat.

Hans dotter är nämligen Elin Woods, tidigare Elin Nordegren, som både gifte sig och skaffade barn med golflegendaren Tiger Woods. Elin Nordegren var barnflicka hemma hos paret Jesper och Mia Parnevik, och det var där hon träffade Tiger Woods första gången, då han och Jesper både var golfproffs.

Annons

Vad som hände efteråt blev nyheter världen över. Elin och Tiger gifte sig 2004 och fick barnen Sam och Charlie tillsammans. Efter att det kommit ut att Tiger Woods varit notoriskt otrogen mot sin fru så skilde sig paret 2010, och Elin gick från skilsmässan 100 miljoner dollar rikare.

Kristian Luuks kommentar om Tiger Woods

I dag lever hon med tidigare amerikanska fotbollsspelaren Jordan Cameron, som hon också har ett barn tillsammans med.

Om Thomas Nordegren hunnit åka över Atlanten och träffat sin dotters nya partner förtäljer inte historien, men tidigare under På spåret-säsongen nämndes faktiskt hans tidigare familjrelation med Tiger Woods. Under en goldrelaterad fråga kom programledaren Kristian Luuk in på ämnet.

– Men Thomas, var du med ibland när Tiger spelade, undrade Luuk.

– Ja, ganska många gånger, konstaterade Thomas Nordegren då.

Annons