Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Thomas Ritter är gift med TV4-kollegan – träffades på jobbet

25 jul, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, Tv4.
Thomas Ritter.
Rutinerade TV4-profilen Thomas Ritter tar över som ordinarie Nyhetsmorgon-programledare från i höst, efter 22 år på kanalen.
TV4 har inte bara gett Thomas en lång karriär – det var också där han träffade sin stora kärlek, som han nu är gift och har barn med.
– Hon var reporter då, eller redaktör, och jag programledare. Så vi jobbade ihop och gillade varandra, säger Thomas Ritter till Hänt.
Annons
Se 4 programledare som blivit kära i varandraBrand logo
Se 4 programledare som blivit kära i varandra

Thomas Ritter, 45, är ett välbekant ansikte för alla som kollar på TV4 Nyheterna och Nyhetsmorgon – i 22 år har han arbetat på tv-kanalen, i olika roller. Från och med i höst lämnar Thomas Ritter nyhetssändningarna för att bli en av de ordinarie programledarna i Nyhetsmorgon, där han kommer arbeta tillsammans med Rania Shemoun Olsson.

Kanalen är också platsen där Thomas Ritter träffade sin fru Paula en gång i tiden – de båda arbetar fortfarande på TV4.

Annons

– Hon jobbar också på TV4. Vi träffades på TV4 Stockholm en gång i tiden. Jag vet inte om det var något sånt kungaklick utan vi jobbade tillsammans. Hon var reporter då, eller redaktör, och jag programledare. Så vi jobbade ihop och gillade varandra, berättar han i en intervju med Hänt.

Thomas Ritter: Så får vi familjelivet att gå ihop

Numera jobbar de inte tillsammans, även om de delar arbetsplats. Paret går snarare om varandra, något som varit praktiskt när det kommer till att ta hand om de två barn de har tillsammans.

– Hon är redaktör på 19 och 22-nyheterna så hon jobbar alltid kväll och jag alltid morgon. Det funkar bättre än man tror. Folk undrar alltid hur sjutton vi får ihop det men det funkar bra, säger Thomas Ritter till sajten.

Utmaningen för paret är att få till lite ensamtid tillsammans, men det är något som Thomas nya jobb kommer underlätta – nu kommer paret få mer tid ihop än tidigare.

Annons
Thomas Ritter med frun Paula Ciavarella och barnen Isabell och Claudia.
Thomas Ritter med frun Paula Ciavarella och barnen Isabell och Claudia.

– Det är väl det som kommer i kläm ibland men vi har en del lediga dagar i veckan ibland. Och nu framöver kommer jag inte jobba helg direkt. Så då kommer vi nog ses mer på helgerna, säger Thomas.

Annons