Se 4 kändisar som öppnat upp sig om sina kroniska sjukdomar
1:17

Efter reklamen: Se 4 kändisar som öppnat upp sig om sina kroniska sjukdomar

(1:17)

Slå på ljud

What's love got to do with it-stjärnan Tina Turner, 83, har levt ett långt och tungt liv. I 16 år levde hon i ett destruktivt äktenskap med första maken Ike Turner, där Tina blev både fysiskt och psykiskt misshandlad innan hon kunde lämna. Efter skilsmässan följde år av fattigdom, där artistens familj levde på matkuponger – innan Tina Turners comeback var ett faktum på 80-talet.

Efter att ha hållit sig borta från kärleken under många år, och i stället fokuserat på karriären, föll Tina Turner för 17 år yngre musikproducenten Erwin Bach. Det dröjde många år, men 2013 gick hon till slut med på att gifta sig med kärleken.

2016 kom dock nästa bakslag för Tina, när hon drabbades av en njursjukdom som till slut ledde till att maken donerade en njure åt henne för att artisten skulle överleva det njursvikt hon drabbades av.

Tina Turner: Hade kunnat räddas av vanlig medicin

I dag mår artisten bra, men i samband med Internationella njurdagen den 9 mars valde Tina Turner att berätta om sin tunga sjukdomshistoria – och uppmanar folk att ta hand om sig själva för att inte hamna i hennes situation.

”Visa era njurar kärlek! De förtjänar det. Mina njurar är offer för att jag inte insåg att mitt höga blodtryck borde botas med vanlig medicin. Jag har utsatt mig för stor fara för att jag vägrat inse fakta, att jag behöver daglig terapi och behandling resten av livet. Under alldeles för lång tid trodde jag att min kropp var en onåbar och oförstörbar bastion”, skriver Tina Turner på Instagram.

Inlägget har gillats av över 37 000 gånger och artisten får många stöttande kommentarer, där de också delar med sig av sina egna livsöden.

Sjukdomarna som du kan upptäcka i hud, hår och ögon
1:20

Efter reklamen: Sjukdomarna som du kan upptäcka i hud, hår och ögon

(1:20)

Slå på ljud
Mest läst