Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tina Turner gifte sig vid 73 års ålder – efter 25 år med kärleken

02 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Efter att ha tagit sig ur en destruktiv relation där hon blev både fysiskt och psykiskt misshandlad tog det tid för Tina Turner att lita på kärleken igen.
Därför dröjde det 25 år med nya kärleken Erwin Bach innan de faktiskt gifte sig – när Tina hunnit fylla 73 år.
Annons
5 oväntade tecken på att du har hittat din soulmateBrand logo
5 oväntade tecken på att du har hittat din soulmate

Tina Turner är en av världens mest framgångsrika artister – med hits som What's love got to do with it?, Goldeneye och We don't need another hero har hon skrivit in sig i pophistorien.

Men trots sina enorma framgångar världen över har Tina Turners liv varit kantat av mörker. 1962 gifte sig 23-åriga Tina Turner med sin första make, Ike Turner. De arbetade tillsammans och byggde upp en framgångsrik karriär – men när lamporna slocknade var verkligheten en annan. Ike misshandlade Tina både fysiskt och psykiskt, och hon kände sig helt fast i relationen.

Ike och Tina Turner innan de skilde sig.

– Det var en väldigt olycklig situation jag var i, men jag satt fast för djupt. Jag var fast i att jag verkligen brydde mig om Ike. Om jag lämnade honom, vad skulle han då göra? Åka tillbaka till St. Louis? Jag ville inte svika honom. Hur hemskt han än behandlade mig kände jag mig ansvarig för att svika honom. Det var ett mentalt problem jag hade då, och jag var rädd att lämna, har Tina Turner berättat.

Annons

Bröt sig loss från maken

Efter 16 år i det destruktiva äktenskapet skilde sig äntligen Tina Turner 1976, utan pengar eller plan. Hon kunde återförenas med parets fyra barn, och fick i början leva på matkuponger för att kunna mätta familjens alla magar. När hon kom ut på andra sidan efter den utdragna skilsmässan påbörjade hon en solokarriär. Det tog några år av svala recensioner innan succén var ett faktum med What's love got to do with it på 80-talet.

Tina Turner gjorde framgångsrik comeback som soloartist.

Till en början ville Tina hålla sig borta från kärleken och fokusera på karriären, efter det traumatiska första äktenskapet, men när hon träffade Erwin Bach gick det inte att hålla känslorna på avstånd. Det dröjde dock ett år av bekantskap innan de började dejta på riktigt.

Annons

– Att blir kär i min make Erwin var en annan övning i att lämna min trygghetszon, att vara öppen för de oväntade gåvor som livet har att erbjuda, har hon sagt.

Gifte sig efter 25 år

Den 17 år yngre musikproducenten visade Tina Turner hur äkta kärlek kan se ut. Men länge kände Tina Turner inte att hon ville gifta sig igen. I en intervju med Oprah Winfrey konstaterade artisten att hon inte såg poängen med att gifta sig med sin pojkvän.

Erwin Bach och Tina Turner 2007.

– Jag har kärlek, jag har ett bra liv. Jag behöver inte röra till det. För vissa betyder äktenskap att ”du är min nu”. Det kan vara början på en misslyckad relation. Varken Erwin eller jag känner ett behov av att gifta oss.

Men till slut verkar paret ha ändrat sig. 2013, när Tina Turner hade fyllt 73 år och paret varit tillsammans i 25 år, sa de till slut ja till varandra och blev man och hustru. De gifte sig under en privat ceremoni i sitt hem i schweiziska Zürich, där Tina bar en klänning designad av Giorgio Armani och alla gästerna ombads klä sig i vitt.

Källa: Apost.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons