Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Titti Schultz om varför hon inte vill skaffa några barn

17 jun, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
Titti Schultz
Det 49-åriga radioproffset Titti Schultz har länge varit öppen med att hon inte haft några planer på barn. Nu berättar hon med egna ord om beslutet.
Annons
<strong>TV: Här är kändisarnas allra bästa hälsotips</strong>Brand logo
TV: Här är kändisarnas allra bästa hälsotips

P4-Extras programledare Titti Schultz lever sedan 16 år tillbaka med kärleken Erik Nääs. Paret träffades via jobbet och det var hans humor som fick det att tända till hos radioprofilen. Titti Schultz har alltid varit öppen med att hon aldrig varit sugen på att skaffa barn.

– För mig har det alltid varit ett självklart beslut. Jag har istället alltid sett alla möjligheter som finns i en härlig relation om man inte har barn. Det som varit utmanade är att jag i alla förhållanden har fått ta med i beräkningen att jag kan bli lämnad när som helst. Som man har man ju en spelplan under en mycket längre tid, berättar Titti Schultz i Aftonbladet om barnbeslutet, och hon fortsätter:

titti med hunden Floyd i sommarstugan i Enhörna.
Titti vid sommarhuset i Enhörna tillsammans med vovven Floyd.

– Har jag ångrat mig? Nej. Har jag funderat på vem som ska ta hand om mig när jag är gammal? Jo lite, men det blir jag själv. Har man ungar kanske någon i alla fall ser till att man kommer in på ett hem. Jag kommer väl sitta där helt mumifierad på samma plats i sju år och med tv:n på innan någon upptäcker att jag är borta.

Annons

Titti Schultz: Kvinnor är så jävliga mot andra kvinnor

Vidare i intervjun berättar Titti Schultz om när en person kom fram och sade: ”Du är inte en riktig kvinna innan du fött ett barn”, vilket Titti Schultz tycker är ett märkligt uttalande.

– Det var en kvinna som sa så. Det förvånar mig varje gång att kvinnor är så jävliga mot andra kvinnor. Det är helt obegripligt och jag har inget överseende med det. Det har också hänt flera gånger att folk lite förtroligt frågat mig om det är så att jag inte kan få barn. Det är jättefräckt. Om det hade varit så hade det varit som att peta med en skitig pinne och sticka in den i ett öppet sår.

Erik Nääs valde Titti Schultz – och inga barn

För kärleken Erik Nääs var det inte lika självklart att inte skaffa barn, men efter ett par tankevändor landade han i att välja ett liv tillsammans med Titti Schultz.

– Ja, det är kärlek och är något som vi har pratat om mycket. Vid ett tillfälle sa Erik att han hade valt mig, och det är väldigt fint att bli vald.

Erik Nääs och Titti Schultz Invigning av utställningen "1989" på Nationalmuseum, Stockholm, 2019-09-04(c) Karin Törnblom / TT Kod 2377
Erik Nääs och Titti Schultz på invigning av utställningen "1989" på Nationalmuseum i Stockholm 2019.
Annons