Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tomas och Marie Ledins kärleksresa under alla år

24 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Tomas Ledin har varit gift med sin Marie i 39 år, och paret har fått två söner tillsammans.
Under årens lopp har de blivit ett av musik-Sveriges mäktigaste äkta par.
Här är stjärnornas fina kärlekshistoria.
Annons
TV: 5 kändispar som varit tillsammans betydligt längre än du trorBrand logo
TV: 5 kändispar som varit tillsammans betydligt längre än du tror

Det har gått 39 år sedan Tomas Ledin gifte sig med Marie Andersson, och sedan dess har det varit ett av den svenska musikbranschens mest stabila par.

Tomas och Marie 1980, när Tomas Ledin tävlat i Melodifestivalen med Just nu.

Men innan de gifte sig, när Tomas var 31 år och Marie 26 år, hade Tomas lite svårt att vinna över Maries pappa, musiklegendaren Stikkan Andersson. Stikkan, låtskrivaren och musikförläggaren bakom både Abba och Lill-babs, var nämligen skeptisk till Just nu-sångarens intresse för hans dotter.

Annons

– Han var otroligt misstänksam när den där popsångaren var tillsammans med hans lilla prinsessa, hans enda dotter, har Tomas Ledin berättat för Aftonbladet.

När Tomas Ledin kom över på familjemiddagar innan han och Marie hade gift sig så kunde han mötas av kyla från Stikkan Andersson. Men med tiden blev relationen mellan svärfar och svärson desto finare.

Tomas och Marie Ledin 1987.

– Jag tyckte väldigt mycket om honom, det måste jag säga Och lärde mig väldigt mycket av honom, helt klart, säger Tomas Ledin till tidningen.

Annons

Tomas och Marie Ledin har två söner

Efter att ha gift sig 1983, men det dröjde till 1988 respektive 1992 innan de fick sina söner, John och Theo Ledin.

Med åren har Tomas och Marie blivit ett mäktigt musikpar i landet – inte bara på grund av Tomas Ledins långa och framgångsrika karriär som artist och låtskrivare. När Maries pappa gick bort 1997 tog Marie Ledin över det pris som hennes pappa hade instiftat från 1987 – Polarpriset.

Paret på Skap-galan 2001.

Polarpriset har liknats vid ett nobelpris i musik, och tilläras varje år en artist eller kompositör som har bidragit med sin konst under lång tid. Artister som har belönats är bland annat Bob Dylan, Max Martin, Patti Smith och nu senast Iggy Pop.

Annons

Tomas Ledin menar att en del i att hans äktenskap med Marie har hållit så länge är att de kommer från samma bakgrund – att han har en fru som förstår musikbranschen har varit viktigt.

Tomas och Marie Ledin närvarar när Micael Bindefelds Stiftelse till minne av Förintelsen delar ut 2019 års stipendium.

– Det är bara att vara tacksam för att det landat på ett bra sätt. Jag tror det kan spela in att hon är uppvuxen i den här branschen, det är lite annorlunda. Man reser mycket, och det finns ingen riktig vardag, som jag kan tänka mig att det gör i andra yrken. Sen är ju Marie världens bästa tjej, har han sagt i en intervju med Expressen.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Se också: 5 orsaker till att par ofta ser ut som syskonBrand logo
Se också: 5 orsaker till att par ofta ser ut som syskon
Annons