Tomas Ledin
VIDEO: 4 enkla parterapiövningar att göra i hemmet
1:23

Efter reklamen: VIDEO: 4 enkla parterapiövningar att göra i hemmet

(1:23)

Slå på ljud

Nyligen fyllde Tomas Ledin 70 år och firade också 50 år som artist. Nästa år firar han dessutom rubinbröllop med hustrun Marie. I en intervju med Expressen berättar Tomas om kärleken till Marie och hemligheten till deras långvariga äktenskap.

Tomas om Maries inflytande i karriären

De äkta makarna Tomas och Marie Ledin firar snart 40 år som gifta och delar utöver ett långt äktenskap också sönerna John och Theo. Marie som är dotter till musiklegendaren Stikkan Andersson har inte bara varit viktig del i Tomas privatliv, utan även hans karriär.

Detaljerna om Tareq Taylors skilsmässa från Kristina

– Ofta är det saker i tiden som inspirerar en, och jag har aldrig varit rädd för att ta intryck från andra artister. Men det är främst Marie som har påverkat min utveckling som artist, berättar Tomas för Expressen.

– Hon har varit min chef hela mitt vuxna liv, och är det fortfarande faktiskt. Ha, ha. Jag skrattar, men det ligger mycket i det. Sen tröttnade Marie på skivbranschen, och började syssla lite med andra grejer. Men under 80- och 90-talen var hon strategen som hade sin pappas goda musiköra och ett tänk som jag alls inte hade.

Marie och Tomas 1980

Marie och Tomas 1980

Tomas Ledin om knepet för ett långvarigt äktenskap

Även om Marie tidigt hade ett stort inflytande i Tomas musikkarriär så berättar han att deras enskilda karriärer varit viktigt för deras äktenskap. Han berättar också vad han tror är nyckeln till att deras äktenskap blivit så långvarigt och hur man håller kärleken vid liv efter 40 år som gifta.

Dominika Peczynski ångrar skilsmässan från Anders Borg

– Vi har bra sex. Magin finns i sängkammaren, säger Tomas med ett skämtsamt flin och fortsätter:

– Nej, men allvarligt så tror jag att det är just det här med att vi har haft var sin karriär och inte begränsat varandra. Men det förstod man ju inte under resans gång, berättar Tomas för Expressen.

Tomas har även tidigare berättat i Framgångspodden att deras olikheter varit en styrka i deras äktenskap.

– Jag tror att det är en fördel att vi är så olika, verkligen. Och sedan också att vi har gett varandra utrymme att vara oss själva.

Marie och Tomas Ledin

Marie och Tomas Ledin

SE OCKSÅ: 5 snackisar från veckan som gått
1:25

Efter reklamen: SE OCKSÅ: 5 snackisar från veckan som gått

(1:25)