Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

TV4:s relationsexpert Anna Bennich separerar

01 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Anna Bennich är psykologen som ger relationstips i TV4:s Nyhetsmorgon, och i Morgonpasset i P3.
Nu berättar hon i ett inlägg på Instagram att hon separerar från sin make.
”Andreas och jag har separerat. Beslutet (som huvudsakligen är mitt) fattades under januari månad”, skriver Anna på Instagram.
Annons
Ekonomiska kvinnofällor att se upp för i skilsmässanBrand logo
Ekonomiska kvinnofällor att se upp för i skilsmässan

Psykologen Anna Bennich, 49, slog igenom i tv-rutan när hon var med i panelen i Filip och Fredriks gamla program Boston tea party, som psykologi- och relationsexpert. De senaste åren har hon blivit en välkänd profil som syns i många olika medier i egenskap av just relationsexpert och psykolog. Många känner igen henne från TV4:s Nyhetsmorgon, där hon sitter i ”Relationsakuten” och radioprogrammet Morgonpasset i P3.

Nu berättar Anna Bennich i ett inlägg på sin Instagram att hon separerar från sin make, något hon känner ett behov att berätta efter ”olyckliga spekulationer”.

”Andreas och jag har separerat. Beslutet (som huvudsakligen är mitt) fattades under januari månad”, skriver hon på Instagram.

Annons

Anna Bennichs ord om tidigare skilsmässan

Psykologen konstaterar att hon hoppas att folk kan respektera exparets privatliv, och inte spekulera i varför de har separerat, och skriver att det är tungt att gå igenom ett uppbrott.

”Däremot är ju en separation som de flesta vet nästan alltid en ganska tung och sorglig process. Den önskar vi få ta hand om ifred”, skriver hon.

Anna Bennich höll 2020 i ett sommarprat i Sommar i P1, där hon berättade hur det var för henne att gå igenom sin förra skilsmässa. Medan hon gav TV4-tittarna råd om skilsmässor i Nyhetsmorgon hade hon sina egna skilsmässopapper i handväskan, något ingen visste om då.

– Jag har total blackout från hela samtalet, sa hon i Sommar i P1 2020.

Efteråt tog hon farväl av sina kollegor på TV4, för att hon trodde att hon inte skulle kunna arbeta vidare som relationsexpert när hon själv hade skilt sig.

– Jag tänkte nu om mig själv att jag inte skulle vara tillförlitlig nog. Så skulle jag ju aldrig tänka om någon annan. Det blev tydligt alla gånger som klokskap, förståelse och empati sträcker sig milsvitt in i andra människors problem, men inte når särskilt många centimeter in i den egna situationen, sa hon i Sommar i P1.

Annons