Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tyra Banks önskan inför framtiden med sonen York

27 apr, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Superikonen Tyra Banks.
För fem år sedan blev Tyra Banks mamma till lillgrabben York.
Nu berättar supermodellen och programledarikonen om hon vad ser fram emot när sonen växer upp.
Annons
12 av 90-talets största stilikonerBrand logo
12 av 90-talets största stilikoner

Tyra Banks var under 90- och 00-talet en av de allra starkast lysande stjärnorna. Inte nog med att hon var en hyllad modell som gick på catwalks världen över, arbetade med stora designers och syntes på de flesta stora magasinens omslag. Hon började också synas på tv och film i början av 90-talet.

Det första skådespelarjobbet gjorde hon i kultklassiker Fresh Prince in Bel-Air där hon spelade Will Smiths gamle vän Jackie Ames. Därefter fortsatte hon gästa flera olika tv-serier och var även med i ett antal filmer.

Hon kom senare att starta produktionsbolaget Bankable Productions som bland annat låg bakom succéerna America's next top model och The Tyra Banks show. De blev också väldigt uppskattade i Sverige, men 2015 tackade hon för sig i modellprogrammet. Då hade talkshowen gått i graven fem år tidigare.

Annons

Omtänksamma orden efter sonen Yorks födelse

Efter det försvann hon lite för den svenska tv-publiken men i USA har hon fortsatt att synas i bland America's got talent och Dancing with the stars (USA:s Let's dance).

För fem år sedan blev hon också mamma till sonen York som hon fick tillsammans med dåvarande norska pojkvännen Erik Asla.

– När jag ser in i min sons vackra ögon så tänker jag på alla människor som kämpar med att bli gravida och bära ett barn och jag ber för dem varje dag. Mina förhoppningar och drömmar är fyllda av önskningar att de kommer få känna samma sak som jag känner när jag håller min lilla skatt, York Banks Asla, i mina armar, sade hon då.

Längtan efter äventyr med sonen

Nu har åren gått, och paret har separerat, men relationen mellan mor och son har inte försämrats.

I ett nytt inlägg på Instagram berättar hon om sina nya drömmar.

”En sak som jag längtar efter i framtiden är äventyr med min son. Min lilla grabb älskar akvariet”, skriver hon till en bild där hon och York kikar på delfiner tillsammans.

Annons