Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Ulf Lundells barn – så lever de i dag

09 sep, 2021 
AvLinus Brännström
FotografTT
Ulf Lundell har fyra barn från sina tidigare äktenskap. Så lever de i dag.
Annons
5 saker om Ulf Lundell du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Ulf Lundell du kanske inte visste

Ulf Lundell, 71, lever numera med pr-konsulten Ninna Prage, 39. Rockpoeten har en rad förhållanden bakom sig och har varit gift tre gånger – senast med Sofia Lundell, paret skilde sig 2017.

Det äktenskapet resulterade inte i några barn men från sina två tidigare äktenskap har Lundell sammanlagt fyra barn.

Lundell gifte sig första gången 1977. Tillsammans med första hustrun Barbro Zackrisson fick han tre barn – Carl Lundell, född 1977, Sanna Lundell, född 1978, och Love Lundell, född 1981.

Annons
Ulf och Barbro med barnen Love, Carl och Sanna.

Ulf Lundell bröt med dotten efter orden

Sanna Lundell är förstås den mest välkända – hon är journalist och har bland annat lett flera program i både radio och tv. Hon lever sedan många år tillsammans med skådespelaren Mikael Persbrandt som hon har sönerna Igor, Lo och Fox tillsammans med. Hon har också dottern Olga från en tidigare relation med Just D-artisten Wille Crafoord.

Sanna Lundell har flera gånger pratat om sin inte alltid okomplicerad relation till sin far. Senast var i somras när hon i somras uttalade sig om hans relation till Ninna Prage i podden Inte din morsa som hon har tillsammans med Ann Söderlund – något som ledde till att Ulf Lundell skrev till henne att han inte vill ha någon kontakt.

Annons

– Jag fick ett mejl där han ondgjorde sig över att jag uttalade mig om hans relation. Han vill inte att jag på något sätt ska uttala mig eller tycka någonting om hans relationer, och framför allt inte offentligt. Han menade att det jag gjorde i vår podd var ”kärringskvalleri”, sa Sanna i ett senare avsnitt av podden och fortsatte:

– Det som blir så absurt är att han formulerar sig till mig som att jag vore ett barn. Jag skrev ju tillbaka till honom att ”men gud, du kan ju inte tro att du kan behandla mig som att jag är ett barn här, ett olydigt barn, det funkar inte riktigt så”.

Sanna Lundell lever sedan många år med Mikael Persbrandt.

Lundells son lever med Sahara Hotnights-Maria

Äldsta sonen Carl Lundell valde tidigt att satsa på musiken, liksom sin pappa. Det blev stor uppmärksamhet på 1990-talet när han frontade indiebandet Busty som gav ut ett par skivor. Han bor i dag i Hägersten i Stockholm och jobbar enligt Hänt som interaktionsdesigner på en webbyrå.

Annons

Ulfs och Barbros yngste son Love Lundell är konstnär. Han har ställt ut sina verk runt om i världen och finns bland annat representerad i Statens konstråds samling. Även Love bor i Hägersten där han lever tillsammans med sin hustru – Sahara Hotnights-sångerskan Maria Andersson, 39.

Konstnären Love Lundell med hustrun Maria Andersson, känd från Sahara Hotnights.

Ulf Lundells yngsta dotter

I sitt andra äktenskap med Fredrika Gunnarsdotter Stjärne fick Ulf Lundell 1990 dottern Sasha Lundell Stjärne. I andranamn heter hon Zuma, efter Neil Young-skivan från 1975 med samma titel.

Annons

Ulf och Fredrika skilde sig 1992 och Sasha ska, enligt Hänt, därefter ha bott utomlands med sin mamma. Numera är hon dock skriven i Åtvidaberg i Östergötland.

Ulf Lundell och Fredrika Gunnarsdotter Stjärne fick dottern Sasha tillsammans.
Annons