Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Ullared-profilerna Maritta och Gunnel i dag: Därför träffas vi inte

27 feb, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografKanal 5
Sedan år 2009 har Ullared-profilerna tillika systerduon Maritta och Gunnel bidragit med många starka tv-ögonblick.
De senaste åren har de dock saknats från rutan, delvis eftersom Gunnel dragits med allvarliga hälsobesvär.
– Hon vill så gärna tillbaka dit igen, berättar äldsta systern Maritta för Hänt i en ny intervju,
Annons
Olyckorna vi minns i våra favorit-dokusåpor och tv-programBrand logo
Olyckorna vi minns i våra favorit-dokusåpor och tv-program

Systerduon Gunnel Hyvönen, 76, och Maritta Söderström, 78, har blivit otroligt omtyckta tv-profilen i och med deras återkommande medverkan i realityprogrammet Ullared som hade premiär år 2009.

Under de senaste åren har de frispråkiga och fyndtokiga systrarna från Hofors dock saknats från tv-rutan. Något som beror på att Gunnel varit hårt drabbad av tuffa sjukdomar.

Maritta berättade nyligen att hon tappat kontakten med hennes yngre syster. Detta då de båda två har ont om tid och pengar, vilket ställer till det när de ska försöka ses.

– Vi har inte träffats. Jag har ingen ingen aning om hur hon mår, sist jag pratade med henne så var det hyfsat. Jag har inte tid förstår du. Dagarna går i ett kör här, sa hon i en intervju med nöjessajten Hänt i början av året.

Annons

Ullared-Maritta: Därför träffas inte jag och Gunnel

I en ny intervju, även den med Hänt, berättar Maritta att hon varit och hälsat på Gunnel, som kämpat med hälsotillståndet.

Maritta berättar att Gunnel legat inlagd på sjukhus för både två stroker och en cancerdiagnos, och därmed inte är kry nog att resa till henne. Maritta själv har dock fått hjälp av en väninnas make för att kunna betala bensinen och ta bilen upp.

– Det blir ju inte så ofta nu eftersom bensinen är så dyr. Men Ingers karl är så gullig så jag kan knappt tro det. Hon ringde till mig och sa att jag skulle komma med bilen så skulle han tanka min bil, bara för att hon fick följa med mig hit, säger Maritta.

År 2017 nominerades systerduon i kategorin ”Årets tv-personlighet” på Kristallengalan. Då fick de besöka Stockholm och gå på röda mattan.
År 2017 nominerades systerduon i kategorin ”Årets tv-personlighet” på Kristallengalan. Då fick de besöka Stockholm och gå på röda mattan.

Drömmen om att återvända till lågprisvaruhuset Ullared

Vidare berättar hon om den systerliga oron som är stark. Inför jul funderade Maritta mycket på hur länge hon får ha kvar Gunnel i livet. Det är något som väger tungt på hennes axlar.

När Maritta och Gunnel väl ses pratar de ofta om deras äventyr tillsammans under resorna till det stora lågprisvaruhus Gekås Ullared.

Maritta har tvingats besöka varuhuset utan systern de senaste åren, men drömmen om att Gunnel ska orka med ett besök i närtid lever vidare.

– Hon vill så gärna tillbaka dit igen, det säger hon och skiner upp i hela ansiktet. Men vi får se, om hon piggnar på sig mer. Hon har piggnat på sig en hel del. Nu sitter hon ändå jämte mig och ser ut att må rätt bra.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons