Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

Så ser Hotell Romantik-Merjas kärleksliv ut i dag

27 feb, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografSVT
Merja Haanpää var en av de 28 deltagarna i SVT:s tittarsuccé Hotell Romantik.
I en ny intervju med Femina berättar hon om upplevelsen och kärlekslivet i dag.
– Jag tycker väldigt mycket om några så där ”lite till”, låter hon meddela.
Annons
Här är de fem kärleksspråkenBrand logo
Här är de fem kärleksspråken

Den 70-åriga Merja Haanpää blev snabbt en tittarfavorit i den första succésäsongen av dejtingprogrammet Hotell Romantik. Som tv-tittare är det omöjligt att inte förälska sig i hennes positiva livsinställning och lättillgängliga uttryck.

När vi når Merja är hon precis hemkommen från en dags jobb. Hon berättar att hon arbetar för Uppsala kommun då och då. Men trots en arbetsdag i ryggen är energin så hög att den bubblar över.

Efter flera års isolering under coronapandemin var hon svältfödd på ett socialt liv och Hotell Romantik gav henne precis det.

– Jag tänker ofta ”vilken rackarns tur att Alice [barnbarn reds. anm.] skickade den här länken, så att mormor anmälde sig på det här”, säger hon och förklarar att hon känner sig pånyttfödd efter veckan i alperna under inspelningen av programmet.

Annons

Merjas kärleksliv efter sista inspelningen av Hotell Romantik

I söndagens säsongsavslutning efter programmet säger Merja att hon drömmer om att hitta kärleken en gång till i livet, och det framgår att hon inte funnit den i Davos.

– På själva Hotell Romantik träffade jag inte passionen och förälskelsen, men jag är helt övertygad om att den kommer till mig en gång till i livet, säger hon när vi pratar med henne.

Hon berättar vidare att hon är många vänskapskontakter rikare och att hon hängt med ”tjejerna” nyligen på middag och drinkar. De har även haft en reunion med hela gänget och de har en ny större träff inbokad i maj.

Vad har hänt i kärlekslivet sedan kamerorna slocknade?

– Någon förälskelse blev det inte, men jag tycker väldigt mycket om några så där ”lite till”, säger hon och fortsätter:

– Göran är en fantastisk kille. Mammad är en fantastisk kille. Tore är en ytterligare. Haldun är trevlig att prata med. Så man vet aldrig. I vänskapen kan det uppstå oanade relationer. Det säger jag i sista programmet. Men då måste det ju förstås vara från båda hållen. Några är blyga eller behöver längre startsträcka.

Merja jublade när det vankades rejvfest i avsnitt fem av Hotell Romantik.
Merja jublade när det vankades rejvfest i avsnitt fem av Hotell Romantik.

”Jag såg dig på tv och du ser så söt ut”

Merja har alltså, föga förvånande, en positiv syn på framtiden och kärleken. Hon berättar att det finns utomstående som tagit kontakt med henne för att försöka inleda något, men att hon gärna vill att det växer fram organiskt.

Annons

– Jag får på meddelande ”jag såg dig på tv och du ser så söt och trevlig ut”, men jag har inte tagit någon kontakt. Jag känner inte att jag vill börja dejta på en gång när jag kom hem. Jag har precis flyttat och har ganska mycket att göra, berättar hon.

Merjas tre bästa tips på en hur man får till en lyckad dejt

Vi frågar henne hur en perfekt dejt ser ut och vad hon önskar när hon väl blir träffad av Amors pilar. Hon räknar upp tre grundförutsättningar.

  1. Den första förutsättningen är ”ett bord och två stolar”. Det vill säga ett fysiskt möte.

  2. Hennes andra råd är ”stirra på varandra”, vilket hon förklarar betyder djup ögonkontakt. Det är viktigt under ett samtal.

  3. Det sista och kanske mest avgörande rådet stavas nyfikenhet. Är man intresserad och nyfiken på personen som sitter mittemot kan oväntade saker uppstå i mötet.

Vi önskar Merja all lycka i hennes framtida kärleksliv och är lika övertygade som henne att kärleken väntar runt hörnet. Det bästa har inte hänt än!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons