Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Uppgifter: Meghan Markle ger sig in i politiken i USA

29 sep, 2020 
AvElin Jonsson
FotografTT
Uppgifter: Meghan Markle ger sig in i politiken i USA.
Nu rapporterar flera amerikanska medier att Meghan Markle valde att behålla sitt amerikanska medborgarskap för att i framtiden, eventuellt kunna ge sig in i politiken.
Annons
SÅ KLÄDDE SIG STJÄRNORNA PÅ EMMY AWARDS 2020Brand logo
SÅ KLÄDDE SIG STJÄRNORNA PÅ EMMY AWARDS 2020

Meghan Markle har ett gediget CV i ryggen hon har gjort succé som skådespelare i Netflix-serien Suits, skapat rubriker som hertiginna, arbetat som advokat och hon är grundare av flera välgörenhetsorganisationer. Men kan multitalangen som är gift med prins Harry inom snar framtid även skriva till president på den redan så långa listan?

Uppgifterna kommer från en ”nära vän”

Ja, om man frågar en av hennes nära vänner.

– En av anledningarna till att hon inte ville ge upp sitt amerikanska medborgarskap, var för att hon alltid velat ha valet att ge sig in i politiken, säger vännen och källan till Vanity Fair och fortsätter:

– Jag tror att om Meghan och Harry skulle ge upp sina titlar helt och hållet, så skulle hon på allvar se över sina chanser och kanske att hon då ställer upp i presidentvalet.

Kommer Meghan Markle ställa upp i presidentvalet 2024?

Efter vännens uttalande om Meghan Markles intresse för politik, och efter det att nuvarande president Trump under en presskonferens slog fast att han ”inte är ett stort fan” av Meghan Markle började rubrikerna om hertiginnans framtid inom poltik att flöda.

Annons

Trumps uttalande kom efter den video som publicerades i samband med att Times lista över de 100 mest inflytelserika personer släpptes, där Meghan Markle och prins Harry medverkade. I klippet förklarade Meghan Markle att höstens amerikanska presidentval ”är det viktigaste valet i vår livstid”, vilket Trump då reagerade på.

”Hon är intresserad av politik, men…”

Dock menar en annan, som arbetar nära Meghan Markle och kallar sig en av hennes bekanta, att hon aldrig skulle ställa upp i presidentvalet.

– Det går inte att förneka att hon är intresserad och engagerad inom politik, men Meghan Markle har ingen ambition att själv gå in i en karriär inom politiken, säger den andra källan enligt Instyle.

Flera amerikanska medier har nu rapporterat om hertiginnans eventuella framtid inom politiken, men Meghan själv har valt att inte kommentera ryktet.

LÄS MER:

Annons