Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Victoria Beckham: Omodernt att vilja vara riktigt smal

18 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Victoria Beckham har länge lyfts fram som exempel på kändisvärldens snäva smalhetsideal, och vänner har varit orolig för hennes dieter.
Nu har den forna Spice Girls-stjärnan ändrat inställning till sitt utseende, och trycker på vikten av balans.
– Det är en gammaldags attityd, att vilja vara riktigt smal. Jag tror att kvinnor idag vill se hälsosamma ut, säger Victoria Beckham till Grazia.
Annons
Victoria Beckham och David Beckham – parets kärlekshistoriaBrand logo
Victoria Beckham och David Beckham – parets kärlekshistoria

Modedesignern och den forna Spice Girls-stjärnan Victoria Beckham, 48, har tidigare förknippats med extrema ideal, och hennes restriktiva dieter har fått vännerna att slå larm genom åren.

Nu verkar stjärnan ha ändrat sin inställning till utseende och kroppsideal, och menar i en intervju med magasinet Grazia att det är gammaldags att vilja vara riktigt smal.

– Det är en gammaldags attityd, att vilja vara riktigt smal. Jag tror att kvinnor idag vill se hälsosamma ut, och kurviga. De vill ha lite bröst och en rumpa, säger Victoria Beckham i intervjun.

Victoria Beckhams klädmärke lanserar nu formande kläder, så kallad shapewear, som stjärnan menar passar bäst på kurvigare kvinnor. Beckham menar att hon själv har utvecklats med åldern, och hittat en bättre balans i sin relation till kroppen.

Annons

– Det handlar inte om att vara en särskild storlek. Det handlar om att veta em man är och vara nöjd med det. Jag har hittat min egen balans mellan att vilja ha roligt och vara disciplinerad när det kommer till att äta hälsosamt och träna. När man är yngre kämpar man emot den balansen, men när jag blivit äldre har jag nått en plats där jag vet hur den balansen ser ut. Jag vet vad som fungerar för mig, säger Victoria Beckham i Grazia.

Inspireras av kvinnorna i Miami

Victoria Beckham berättar att hon under många år främst tränade konditionsträning, men att hon numera börjat träna styrketräning fem till sex dagar i veckan, och gör knäböj för att få mer form på kroppen.

Victoria Beckham 2022.

– Jag har alltid varit lite rädd för vikter, men det har visat sig att jag älskar den, Jag har till och med sådana speciella handskar! Det är bra att variera sig så att kroppen inte vänjer sig. Jag har mycket mer tonade muskler nu, säger hon.

Annons

Familjen bor i Miami, och Victoria Beckham konstaterar att hon och dottern Harper, 10, inspireras av stadens kurviga kvinnor som visar upp sina former med mycket självförtroende.

– Det finns många kurviga kvinnor i Miami och de äger det verkligen. De går omkring i Miami Beach med inte så mycket kläder på sig och de ser fantastiska ut. De visar upp sina kroppar med ett sådant självförtroende. Jag tycker att deras attityd och stil är väldigt befriande. Som mamma älskar jag att vara i närheten av kvinnor som firar sina kurvor och tycker om hur de ser ut, säger hon.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons