Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Dottern Viktorias stora sorg på årsdagen av Ingvar Oldsbergs död

13 feb, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografAnders Deros/Aftonbladet/TT, Calle Jismark
Det har gått ett år sedan den folkkära tv-profilen Ingvar Oldsberg gick ur tiden.
I en ny intervju med Kungsbacka-Posten berättar hans yngsta dotter Viktoria om sorgen efter det chockartade dödsfallet.
– Det är klart att det väcker känslor, förklarar hon för tidningen.
Annons
Ingvar Oldsberg har gått bort – blev 76 årBrand logo
Ingvar Oldsberg har gått bort – blev 76 år

Den gångna helgen markerar årsdagen, den 10 februari 2022, då tv-legendaren tillika På spåret-skaparen och Bingolotto-profilen Ingvar Oldsberg gick bort vid 76 års ålder.

Dödsfallet, som inträffade efter en kort tids akut sjukdom, chockade hela Sverige och sorgarbetet för den närmsta familjen pågår fortfarande.

I en intervju med Kungsbacka-Posten berättar programledarens yngsta dotter Viktoria Oldsberg, 33, om den stora saknaden efter hennes pappa – och hur hon tillbringade den känslofyllda årsdagen.

– Det är lite dubbelt, för det är fortfarande lite chockartat att det gick så fort när han dog. Samtidigt så känns det ibland som att han fortfarande är här. Men det är han ju inte, så det är klart att det väcker känslor, säger hon.

Annons

Viktoria Oldsbergs insikt efter pappa Ingvars plötsliga död: ”Stort hjärta”

Viktoria Oldsberg, är den yngsta i syskonskaran om tre. Hon har också en annan mamma än den äldre brodern Staffan och den äldre syster Karolina.

De tre syskonen och pappa Ingvars särbo vid tidpunkten Maria Sandeblad, var de som undertecknade familjens officiella meddelade i samband med Oldsbergs död.

Ingvar Oldsberg och dåvarande hustrun tillika svenska modellen och skådespelaren Gunilla Knutsson tillsammans med gemensamma dottern Viktoria år 1991. Paret separerade år 1998.
Ingvar Oldsberg och dåvarande hustrun tillika svenska modellen och skådespelaren Gunilla Knutsson tillsammans med gemensamma dottern Viktoria år 1991. Paret separerade år 1998.

Viktoria vittnar om en mycket nära far- och dotterrelation. Hon berättar att fram tills det att fadern gick bort pratade de i telefon dagligen.

Vidare berättar hans död bekräftade det hon alltid vetat under uppväxten, att pappa var ”allas vår Ingvar” med svenska folket och att han berört många liv genom åren. Efter hans död blev den insikten ett faktum menar Viktoria på.

Annons

– Pappa hade ett så enormt stort hjärta, han tog sig alltid tid med människor. Han älskade att möta folk och hade alltid tid att stanna och snacka lite, berättar hon för tidningen.

Ingvar Oldsberg och yngsta dottern Viktoria Oldsberg skålar på Bingolottos nyårssäsndning år 2014.
Ingvar Oldsberg och yngsta dottern Viktoria Oldsberg skålar på Bingolottos nyårssäsndning år 2014.

Viktoria Oldsberg: Gigantisk sorg att pappa aldrig får lära känna min son

Sedan ett och ett halvt år tillbaka är Viktoria själv förälder till sonen Charlie. Tanken på att Charlie aldrig kommer få chansen att lära känna sin morfar, är något som väcker en ”gigantisk sorg” i henne.

I intervjun med tidningen berättar hon hur hennes familj uppmärksammade den smärtsamma årsdagen – på ett sätt som Ingvar hade gillat.

– På årsdagen ska jag och min man och en nära vän till familjen gå ut och äta och ta ett glas vin. Vi ska äta pappas favoriträtt – Biff Rydberg. Jag tror att han hade gillat det. Han hade sagt ”ställ till med en rejäl fest”, förklarar hon och fortsätter:

– Vi ska så klart åka och tända ett ljus på hans grav på Råda kyrkogård, säger hon avslutningsvis.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons