Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Zara Larsson: Därför brukade jag provocera med flit i sociala medier

23 feb, 2021 
AvJessica Rådne
Fotograftt
zara larsson
”Jag sa att ’jag hatar alla män’ eftersom jag hade rätt extrema åsikter”, säger Zara Larsson som nu medger att hon medvetet provocerat i sina sociala medier.
Annons
Hör Zara Larsson om Lamin Holmén: "Jag älskar honom"Brand logo
Hör Zara Larsson om Lamin Holmén: "Jag älskar honom"

Zara Larsson, 23, slog igenom som 10-åring i Talang på TV4. Därefter har siktet varit stadigt inställt på en internationell popkarriär. Med hitlåtar som Lush Life, Never Forget You och I Would Like har hon onekligen tagit sig dit. Samtidigt har Zara deltagit i kampen för jämställdhet och använt sina sociala medier för att uttrycka tankar och åsikter kring det.

I en intervju med brittiska The Guardian förklarar hon nu att det många gånger varit medvetna provokationer som hon jobbat med.

Har valt att tona ned

I synnerhet har det varit på Twitter som Zara postat påståenden i stil med ”jag hatar alla män” och ”att hata män är min hobby”. Extra uppmärksammad blev även bilden på när hon trätt en kondom över fot och smalben som för att illustrera hur löjligt det är när någon klagar över att preventivmedlet inte passar deras anatomi. ”Till alla killar som säger ’min k** är för stor för kondomer’ SÄTT ER NED”, löd texten i tweeten. Bilden i fråga ledde till att Zara hamnade på Time Magazines topp 30 -lista över mest inflytelserika tonåringar 2015.

Annons

Nu menar Zara att hon valt att tona ned kraftuttrycken något.

Hatet spädde på

I intervjun förklarar hon:

– Jag sa att ’jag hatar alla män’ eftersom jag hade rätt extrema åsikter. Jag är väldigt glad över att jag kände så starka känslor och jag tror att jag blev mer högljudd desto mer hat jag mottog, vilket är naturligt. Ju äldre jag blir dock så inser jag att det gäller att ha civilicerade konversationer, förklarar Zara.

– Det är som att mitt inre inte kan uppröras lika mycket som det brukade göra längre.

Zara menar att Twitter heller inte riktigt passar för att föra långa resonemang och att hon därför gick rakt på sak istället.

– Att skriva ”Hey, jag hatar giftig manlighet eftersom att det är dåligt för både män och kvinnor bla bla”, är helt enkelt inte en asbra tweet.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons