Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Zara Larsson om att vara kvinna i musikbranschen

06 jul, 2022 
AvMichaela Mastad
AvMichaela Mastad
FotografTT
Zara Larsson.
Artisten Zara Larsson är idag en av de mest kända inom popmusiken. I en ny intervju med Vogue öppnar hon nu upp sig om hur det är att vara kvinna i dagens musikbransch.
Annons
VIDEO: Zara Larsson - stilresan genom årenBrand logo
VIDEO: Zara Larsson - stilresan genom åren

Nyligen kom beskedet att Zara Larsson lämnar företaget Ten Music Group. Efter 10 år hos musikbolaget lämnar hon för att starta sitt egna skivbolag och hon tar med sig sina egna låtar, som spelats över nio miljarder gånger på olika musikplattformar.

I ett pressmeddelande säger Zara Larsson att hon nu blir något som är alltför ovanligt i musikbranschen. Nämligen en kvinnlig artist som äger sin egna låtkatalog.

– I och med detta kändes det även självklart att starta mitt eget skivbolag, säger hon i pressmeddelandet.

Zara om att vara kvinna i musikbranschen

Det var när Zara Larsson vann programmet Talang endast 10 år gammal – som hennes karriär tog fart. Sedan dess har hon släppt tre album, samlat på sig miljarder streams och turnerat världen över.

Men efter tretton år i branschen avslöjar hon nu i en intervju med Vouge att förra året var den första gången som hon arbetade med en kvinnlig producent, Elvira Anderfjärd. Även om det var en dröm som gick i uppfyllelse för Zara att få arbeta med en kvinna, så berättar hon att det var en självreflekterande upplevelse – som avslöjade hennes eget undermedvetna.

Annons

Som jag, en feminist. Jag tycker att kvinnor borde finnas inom alla arbetsområden. Jag var tvungen att ta tag i mig själv när vi skulle spela in. Elvira höll liksom på att sätta upp nivåerna eller vad som helst. Och jag tänkte för mig själv, vet du hur man gör det? ,säger hon i intervjun.

Hon fortsätter och berätta om samarbetet med Elvira:

Jag vill inte tänka så. Men eftersom jag aldrig har sett en kvinna göra det så var min första tanke att du kanske inte är lika bra, säger hon.

”Jag definieras av att vara kvinna”

Som ung kvinna i musikbranschen är det jätteviktigt att ha människor som man verkligen litar på, berättar Zara. Men menar på att hon har haft riktigt tur i den meningen och hon hyllar sina kvinnliga chefer som har hjälpt henne till framgång.

Jag definieras av att vara kvinna i alla aspekter av livet. Jag har bara alltid typ omgett mig med så många kvinnor, och jag tror också att de skyddar mig mycket, säger hon.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

SE OCKSÅ: 10 svenska kändisar med deras okända föräldrarBrand logo
SE OCKSÅ: 10 svenska kändisar med deras okända föräldrar
Annons