Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

10 fina bänkar och soffor till trädgård och balkong

08 apr, 2019 
AvAnna Asplund
En sittbänk eller soffa är ett enkelt sätt att ge balkongen eller uteplatsen lite mer trädgårdskänsla. Här är tio trendiga och tidlösa shoppingtips!
Annons

Om du går i trädgårdstankar eller söker ny inspiration till balkongen eller uteplatsen, är en bänk eller en nätt soffa ett bra tips. Fler får plats än med stolar, och vill du maxa myset är det bara att addera en dyna och en pläd.

Vi har valt ut sittbänkar och soffor som både är trendiga just nu och tidlösa nog för att hålla stilen ett bra tag. Här är 10 fina tips; från minimalistiskt stål till den klassiska parkstilen.

Trädgårdsbänkar till balkongen och uteplatsen

Sittbänkar är trendiga, mysiga och lättplacerade – både inne och ute. Här är fem av vårens finaste köp till sommarens uteliv.

Trädgårdsbänk i trendig färg från Muuto

Linear bench är en stilren stålbänk i design av Thomas Bentzen. Finns i två storlekar (110 cm och 170 cm) och fyra färger: vit, mörkgrön, svart och den här nyansen som blir en fin kontrast till grönskan ute – och matchar ton i ton med terrakottakrukor. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

2. Trendig bänk i galvaniserat stål, Hay

Trendig utomhusbänk i galvaniserat stål från Hay

Snygg sittbänk i sommarens trendigaste material. Galvaniserat stål ser vi allt mer av på allt från utemöbler till krukor. Och den här bänken passar in i de flesta miljöer. Bänken finns även i pulverlackat stål, i flera olika färger. Mått: 120 cm bred, 45 cm hög och 42 cm djup. Finns att köpa här (reklamlänk)

3. Utebänk i trä, Studio Propolis för Ikea

Sittbänk från Ikea Överallt

Vacker bänk i trä av Nairobi-baserade Studio Propolis och Ikea. Bänken ingår i den limiterade kollektionen Överallt, som är ett av vårens mest hypade designsamarbeten. Kollektionen släpps på alla Ikea-varuhus (men inte online) den 10 maj. Till bänken finns även en matchande pall och ett stilrent matbord.

Annons

4. Bambubänk med mjuk dyna, Lene Bjerre

Trendig bambubänk till balkong och uteplats

Siktar du på en riktigt mysig uteplats i sommar? Tänk naturmaterialoch mjuka dynor, som gärna får ha sällskap av kuddar i mixade mönster. Men den här tidlösa bänken kan fungera lika bra i en lite mer minimalistisk styling. Finns även i en mindre modell. Finns att köpa här (reklamlänk)

5. Nätt trädgårdsbänk med nätsits, Åhléns

Svart trädgårdsbänk till balkong och uteplats

Stilren svart stålbänk, med sits i trendig mesh, som får plats även på en mindre balkong. Mått: 120 cm lång, 42 cm hög och 40 cm djup. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

Bonustips: Arkitektritad långbänk, Skagerak

Snygg trädgårdsbänk från TAF arkitekter för Skagerak

Lite för stor för många balkonger, men värd att tipsa om för den som vill investera i en tidlös bänk till sommarfester: Skagerak har många fina sittbänkar och den här rymmer hela fem personer. Overlap är designad av TAF arkitekter och är tillverkad i målat stål och rustikt och obehandlat trä. Längd: 200 cm. Höjd: 43 cm. Djup: 36 cm. Finns att köpa här (reklamlänk)

Soffor till trädgården, balkongen och uteplatsen

En stilren soffa i nätt design är lika praktisk som en bänk, men ger lite mer ryggstöd förstås. Här är fem fina trädgårdssoffor som du hittar i butik just nu.

Annons

1. Vikbar trädgårdssoffa, Granit

Nätt trädgårdssoffa från Granit

Granit har många alternativ för den som gillar stilren inredning i neutrala färger. Även utomhus. Den här soffan för två tar inte mer plats än två stolar men ger lite mer trädgårdsvibb. Finns att köpa här (reklamlänk)

2. Trädgårdssoffa i metall och trä, Ikea

Trendig trädgårdssoffa från Ikea

Nätt soffa för 2-3 personer, med ram av pulverlackat stål och sits av trä. Sitsbredd: 107 cm. Sitsdjup: 39 cm. Sitshöjd: 44 cm. Finns att köpa här

Annons

3. Parksoffa i klassisk design, Fermob

Klassisk parkbänk till trädgården

Fransk parkbänk med enkel och tidlös design. Soffan rymmer 2-3 personer och finns i en mängd färger, från knallrosa till skogsgrön och svart. Här i nyansen nutmeg. Finns att köpa här (reklamlänk)

4. Mysig träsoffa, Ikea

Träsoffa till balkong och uteplats

Fin träsoffa med lite högre ryggstöd, till uteplatsen, trädgården eller en lite större balkong. Rymmer 2-3 personer. Finns att köpa här

Annons

5. Trendig soffa i pulverlackat stål, Hay

Trendig soffa från Hay

Stilren soffa från trendsäkra Hay. Du kan välja mellan pulverlackat stål i flera färger – och en galvaniserad yta, som är det allra trendigaste du kan lägga trädgårsvantarna på i år. Finns att köpa här (reklamlänk)

Bonustips: Fynda en bänk eller soffa på loppis i sommar

Det finns förstås även många utemöbler i vintagebutiker och på nätauktioner. Och allra störst brukar chansen till de där riktiga superfynden vara på sommarens många loppisar runtom i landet.

Foto toppbild: Kristofer Jonsson för Ikea livet hemma

Läs mer:

Annons