Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

7 enkla detaljer som lyfter ditt badrum

19 nov, 2019 
AvRebecka Gustavsson
INredning till badrummet som höjer stämingen
Letar du efter lite inspiration på hur du kan ge liv till ditt badrum med få enkla detaljer? Då har du kommit helt rätt. Här listar vi sju enkla inredningstips som verkligen kan lyfta ditt badrum. Kika in här och inspireras!
Annons

Att inreda ett badrum utan några speciella kunskaper eller erfarenheter kan kännas jobbigt och ibland kan det vara rent ut sagt omöjligt att komma till skott. Men det behöver inte alls vara så. Det finns nämligen några detaljer som skapar mysfaktor och god stämning i ett badrum på en gång, utan speciellt mycket förberedelse eller onödig tid som spills. Nedan har vi samlat sju exempel på små saker som kan göra stor skillnad.

Scrolla ner, ta del av våra tips och låt dig inspireras!

Inredningsdetaljer till badrummet som gör skillnad

1. Doftpinnar

Ni som vet, ni vet. Doften i ett badrum kan göra stor skillnad. Ja, något som kan lyfta ett helt rum är verkligen doftpinnar. De kommer i en rad olika storlekar, designer och dofter. Om du investerar i denna lilla detalj har du både något fint att titta på och ett badrum som luktar gott – hela tiden.

Doftpinnar med fräsch doft av hav, från Skandinavisk.

Doftpinnar med med fräsch arom som finns i en rad olika dofter, från Skandinavisk. Här kan du köpa dem (reklamlänk).

Annons

2. Badhanddukar

Något som verkligen kan ge badrummet ett nytt och fräscht utseende är att investera i nya handdukar. Tänk gärna på att ett enhetligt intryck kan vara avgörande för resten av rummet. Har du handdukar som inte matchar med varandra kan det se rörigt ut. Investera gärna i några alternativ där färgerna gifter sig med varandra eller där de plockar upp färger från resten av rummet för att skapa en lugn och fräsch atmosfär.

Frottéhanddukar i grå färg, set om 8

Set med frottéhanddukar i grå nyans, från Jotex. Här kan du köpa det (reklamlänk).

3. Duschdraperi

Tro det eller ej men ditt duschdraperi säger mer om ditt badrum än vad du tror. Om ditt duschdraperi är slitet eller missfärgat kan det lätt spegla av sig på resten av rummet. Investera i ett nytt alternativ som kan liva upp, eller släng in ditt gamla i tvättmaskinen för att ge det en fräschare look.

Annons
Duschdraperi i grå färg

Duschdraperi i grå färg, från Ellos Home. Här kan du köpa det (reklamlänk).

4. Bra förvaring

Som tidigare sagt så kan ett badrum lätt ge ett rörigt intryck om det blir för mycket mönster och färger som ska spela in. Tänk därför på att försöka hitta förvaring till dina saker där du kan gömma undan dem när de inte används. Dessutom kan en bra förvaring vara en riktigt snygg inredningsdetalj!

Tips, en hylla kan blir både praktiskt och snygg med några förvaringslådor eller askar.

Hylla i svart stål med glashyllor

Hylla i svart stål med glasdetaljer, från Ellos Home. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

5. Fin tvättkorg

Har du tvättkorgen i badrummet eller någon annan stans där den syns? Då kommer du inte ångra dig om du investerar i en tvättkorg som både är fin och praktisk. Att gömma undan smutstvätt i en fin korg som dessutom har lock kan lyfta vilket rum som helst.

Tvättkorg i naturmaterial

Ljus korg med lock i naturmaterial, från Afroart. Här kan du köpa den (reklamlänk).

6. Tvålpump

Ditt handfat är något som förhoppningsvis alla kommer använda som någon gång entrar ditt badrum. Därför kan det vara avgörande med en fin tvålpump som matchar resten av inredningen, eller som kan stå på egna ben som en detalj som verkligen sticker ut.

Annons
Mattgrön tvålpump i keramik

Mattgrön tvålpump i keramik, från Mette Ditmer. Här kan du köpa den (reklamlänk).

7. Badrumsmatta

Att ha en matta i ett badrum kanske inte känns som en självklar detalj men när du väl investerat i en kommer du inte ångra dig. Speciellt nu i vintertider då det både är en mysig detalj och något varmt att sätta fötterna på under kalla morgnar. Se dock till att du alltid låter den lufta när den blir blöt och att tvätta den med jämna mellanrum för att undvika att den blir sunkig och därmed förlorar sin charm.

Ljus badrumsmatta med tryck från gant

Ljus badrumsmatta med tryck, från GANT. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Läs mer: 

Annons