Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

7 snygga inredningstrender på Hemnet just nu

01 mar, 2018 
AvNanna von Knorring
Hemnet uppdateras ständigt med ny inredningsinspiration och de snyggt stylade objekten avslöjar ofta de rådande trenderna. Här är 7 fina inredningstrender som dominerar i vår.
Annons

Många väljer att inspireras på Hemnet, oavsett om de går i köp- och säljtankar eller inte. Inredningsstylisterna har koll på de senaste trenderna och bilderna i bostadsannonserna visar ofta hur man själv på ett snyggt och stilsäkert sätt kan anamma trenderna hemma.

I vår välkomnar vi naturens färger och former och blir betydligt modigare i våra inredningsval – åtminstone om vi ska tro trenderna på Hemnet.

Här är 7 snygga inredningstrender på Hemnet just nu:

1. Prunkande grönska

Foto: Anders Bergstedt för Entrance/mäklare: Erika Bergholm

Medan vi väntar på sommaren plockar vi gärna in grönskan i hemmet. Krukväxter, snittblommor, kvistar och stora träd – i vår behöver du inte välja en favorit utan kan med fördel mixa fritt för bästa effekt i hemmet.

Annons
Foto: Adam Helbaoui/Kronfoto för Bosthlm/mäklare: Cecilia Heikkilä

2. Asymmetri

Foto: Maria Sahlander Styling: By Bon Interior för Bjurfors/mäklare: Anna Melin

Perfektion från golv till tak blir ofta tråkigt och opersonligt. Ett sätt att frångå det är att satsa på asymmetri i inredningsdetaljerna, något som syns i flera bostäder på Hemnet just nu.

Annons

Tavlor hängs inte rakt ovanför soffan eller sängen och nattduksborden får prydas av olika lampor och dekorationer för att skapa mer dynamik.

Foto: Maria Sahlander Styling: By Bon Interior för Bjurfors/mäklare: Christian Warberg

3. En jordnära palett

Foto: Cim Ek Styling: Sarah Widman för Alvhem/mäklare: Sofia Vansvik

Den helvita basen i hemmet får, åtminstone på Hemnet, ge plats för en jordnära palett i flera nyanser av beige och brunt. Nyanserna går enkelt att få in i hemmet i form av obehandlat trä, textiler i jordiga toner och rotting.

Annons

Dessutom kan paletten varieras stort enligt smak och tycke genom att antingen vara i ljusa färger eller i mörkare, murrigare toner.

Foto: Anders Bergstedt för Entrance/mäklare: Jessica Fridstedt

4. Runda speglar

Foto: Marcus Stork Styling: Stylingbolaget för Alexander White/mäklare: Håkan Lundquist

Den runda spegeln syns i många hem på Hemnet och är en av vårens trendigaste inredningsdetaljer. Dessutom kommer spegeln i många olika storlekar och utföranden – från snyggt tonade i färg till eleganta varianter i klart spegelglas.

Annons
Foto: Anders Bergstedt Styling: Elli Roshandel för Entrance/mäklare: Erika Bergholm

5. Djurstatyer

Foto: Johan Spinnell Styling: Gärde för Historiska Hem/mäklare: Katarina Ljung

De små figurinerna har börjat synas i allt fler hem, men en av de nyare trenderna är desto mer vågad. Nu är det djurstatyer som tar över på Hemnet och det är ett riktigt statement piece som på ett snyggt och oväntat sätt bryter av den ofta i övrigt sobra skandinaviska inredningen.

Annons
Foto: Peo Bengtsson Styling: Studio Skogh Längö för Bjurfors/mäklare: Anna Kling

6. Varma toner

Foto: Maria Sahlander Styling: By Bon Interior för Bjurfors/mäklare: Anna Melin

Varma nyanser av rött, rosa, gult och orange ger hemmet värme och djup i den starka vårsolen. Kombinera den ljusa paletten med pasteller eller den mörkare inredningen med djupa nyanser för att enkelt skapa en ombonad, mysig känsla.

Annons
Foto: Elisabeth Daly  för Bosthlm/mäklare: Johanna Åhman

7. Mixade lampor

Foto: Fredrik J Karlsson Styling: Heyman Backlund för Alvhem/mäklare: Andreas Lundberg

Trenderna i vår går i mångt och mycket ut på att utmana det konventionella och ett enkelt sätt att göra det är att våga mixa element man tidigare låtit bli att kombinera.

Annons

Du behöver inte välja mellan mässing och silver eller vitt och svart när det kommer till lamporna i ett rum. Låt opalglas, nakna glödlampor och olika former samsas om utrymmet för att skapa dynamik i rummet.

Foto: Fredric Boukari Styling: Mainstreet för Historiska Hem/mäklare: Mattias Lantto

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Annons