Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

9 roliga projekt du kan göra i sommar

06 jul, 2018 
AvMalin Ny
Under semestern har vi ofta tid över för saker som vi annars inte hinner med. Varför inte börja måla, surfa eller klä om en möbel? Här är nio roliga sommarprojekt som du kan börja sysselsätta dig med redan idag!
Annons

Sommar och ledighet innebär tid över till roliga sommarprojekt – stora som små. Passa på att skriva en bok, måla en tavla eller varför inte fixa en egen loppis? Här är nio roliga projekt att sysselsätta dig med i sommar!

Sälj av allt du inte använder

Sugen på att få ett mer minimalistiskt hem eller behöver du bara frigöra lite utrymme hemma? Då kan det vara dags att börja sälja av saker du inte använder – en perfekt sommarsyssla eftersom det kan vara svårt att hitta tiden resten av året. Gå igenom allt du kan tänkas vilja bli av med och lägg upp annonser på Facebooks marketplace, Tradera eller Blocket. Du kan också kombinera nytta med nöje och fixa en egen sommarloppis och bjuda in dina vänner.

Måla tavlor

Alltid haft målardrömmar men inte vetat var du ska börja? Då har du ett perfekt sommarprojekt framför dig som både är roligt och avkopplande. Börja med att titta runt efter inspiration på nätet – på Youtube vimlar det till exempel av konstnärer som lär ut hur du målar, steg för steg. Det finns även många böcker i ämnet. När du har hittat ett lämpligt tavelprojekt är det dags att köpa valfria penslar, färg och duk och sätta ihop ditt konstverk.

Annons

Skriv en bok

Drömmer du om att skriva en bok? Då är det hög tid att börja nu! Starta med att skriva en synopsis – det vill säga en kortare sammanfattning om vad boken ska handla om och grundläggande fakta om huvudkaraktärerna. När du har gjort det är det dags att låta fantasin flöda och börja skriva på din allra första roman.

Lär dig att dreja

Varför inte hitta en drejkurs i sommar och lära dig skapa vackra vaser, skålar och krukor med hjälp av en snurrande platta? Att lära sig att dreja kräver tid och tålamod, och kurserna vänder sig ofta till dig som är nybörjare. 

Framkalla bilder

Att framkalla de där bilderna som bara ligger och skräpar i telefonen är det många som skriver upp på sin ”att göra”-lista, men ofta är det svårt att få tid till det i vardagen. Passa på att utnyttja ledigheten till det. Numera finns det massor av sajter du kan använda dig av för att framkalla dina digitala bilder, och du kan välja att göra egna fotoböcker eller framkalla favoritbilder och sätta in i album.

Annons

Surfa

Idag är det enkelt att lära sig surfa, så om höga vågor och utmaningar lockar dig passar de lediga dagarna perfekt för det. Boka in dig på en surfcamp eller boka in en resa till en surfort och sök upp närmaste surfskola på plats. Självklart behöver du inte åka utomlands för att lära dig att glida på vattenytan – numera finns det även kurser i bland annat Varberg och Österlen.

Odla

Sommaren är den perfekta årstiden att gå loss med spaden hemma – du kan odla oavsett om du bor i hus eller lägenhet. Är du redan intresserad kan du passa på att nörda loss extra mycket och anordna sticklingsträffar med vänner, och om du är nybörjare kan du börja med att läsa på om de växter du vill odla och leta upp grupper på Facebook där du kan få hjälp av andra med gröna fingrar. Några exempel på lättskötta växter som passar för nybörjare är garderobsblomma, ampellilja, monstera, kaktusar och suckulenter, fredskalla och gullranka.

Annons

Lär dig ett instrument

Utveckla din musikaliska ådra och lär dig ett spela ett instrument i sommar! Gitarr och piano är klassiker, men om du vill ha en extra utmaning kan det vara kul att testa på munspel, saxofon eller trummor. Boka in dig på en kurs eller lär dig själv genom att botanisera bland videor på Youtube. 

Uppgradera en möbel

En hel del möbelrenovering kan du fixa enkelt själv. Passa på att måla om en byrå eller klä om en möbel – två alldeles lagom sommarprojekt som inte behöver ta överdrivet lång tid.

Foto: IBL

Annons