Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Förvaringstips och detaljer som gör hemmet mer organiserat

30 jul, 2020 
AvNanna von Knorring
FotografShuttertsock
forvaring
Ta tag i förvaringsproblemen i höst! Organisera hemmet för att skapa en plats att trivas på. Vi tipsar om saker att tänka på och prylarna som gör förvaringen bättre.
Annons

Vill du få bättre ordning och reda på dina saker och i förlängningen hela ditt hem? Ett välstädat och organiserat hem lägger grunden för att man ska trivas hemma. Börja med att rensa ut ordentligt, här hittar du tips på 15 saker du måste rensa ut hemma, och ta sedan tag i hur du förvarar det du vill ha kvar.

Vi listar förvaringstips för hemmets alla rum – och detaljerna som hjälper dig på traven mot ett välorganiserat hem!

Förvaringstips 1: Använd lådor och korgar

Boxar, korgar och förvaringslådor gör det enkelt att stuva undan allt plotter i hemmet och skapa ordning och reda i hyllor och byrålådor. Köp ett antal snygga lådor som passar din stil för att få ordning på småförvaringen. Dela gärna av inom lådan också om det behövs.

Kombinera lådorna med en korg eller flera för att enkelt kunna plocka ihop plädar, sladdar eller annat som ligger framme när du vill få ett mer ordningsamt intryck i hemmet.

Annons
förvaringslåda i trä

Stilren förvaringsbox i trä som blir snygg i exempelvis hyllan. ANNONS Här kan du köpa den.

förvaringslåda från muuto

Förvaringskorg som rymmer allt från tidningar till barnens leksaker. Korgen är gjord av återvunna PET-flaskor och finns i flera olika färger. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons
korg i sjögräs från granit

Mångsidig förvaringskorg i flätat sjögräs som går att vika ihop till en skål. Finns i två storlekar. ANNONS Här kan du köpa den.

korg i rotting från H&M Home

Förvaringskorg i flätad rotting med dubbla handtag. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons

Förvaringstips 2: Så slipper du kläder överallt

Den berömda klädstolen svämmar ofta över av allt från halvanvända kläder till plagg som borde tvättas och tvätt som kanske inte vikts in i garderoben än. Få bukt på klädhögarna i hemmet genom att hänga upp krokar på väggen eller över dörren. En till tvättkorg eller en klädställning kan också vara det som löser just dina förvaringsproblem.

krok i rotting från H&M Home

Matcha korgen ovan med den här personliga krokbrädan i rotting och trä. De fyra krokarna ger oväntat mycket förvaring åt kläderna som annars skulle hamna på stolen eller golvet. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons
krok som hängs över dörren

En compact living-lösning är att använda sig av krokar som går att hänga över dörren. Det blir utmärkt extraförvaring i såväl sovrum som badrum. Den här kroken finns både i guld och svart. ANNONS Här kan du köpa den.

knoppbräda som går att hänga över dörren

En klassisk knoppbräda som går att hänga över dörren ger gott om förvaring för kläderna. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons
liten klädställning från åhléns

En mindre klädställning som den här kan vara räddningen som skapar ordning på kläderna och ersätter klädstolen. ANNONS Här kan du köpa den.

snygg tvättkorg i naturmaterial

En snygg, rymlig tvättkorg gör det enklare att hålla ordning på smutstvätten. Räcker inte en för alla i familjen? Placera flera intill varandra och sortera tvätten redan när den läggs i genom att markera dem enligt färg eller antal grader plaggen ska tvättas i. ANNONS Här kan du köpa tvättkorgen.

Annons

Förvaringstips 3: Skapa ordning på hemmakontoret

Jobbar eller studerar du mycket hemifrån? Se till att skapa ordning och reda vid din arbetsplats för att kunna vara både effektiv och kreativ.

Metallnät för moodboards
Metallnät från Lagerhaus

Metallnät som blir både inspiration och förvaring på väggen. Inkluderar fyra S-krokar och går att kombinera med fler krokar och lådor för en optimal förvaringslösning. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons
förvaringsask i rotting

Fin liten förvaringsask med lock i rotting som vi gärna har framme på skrivbordet. Perfekt för alla små saker som annars ligger framme i en enda röra. ANNONS Här kan du köpa den.

organiserare för skrivbord från monograph

Platta med mässingsfinish och matchande pennhållare samt ask för att enkelt få ordning på prylarna på skrivbordet. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons

Förvaringstips 4: Organisera badrummet på bästa sätt

Badrummet är ett rum där det snabbt kan bli kaotiskt med små saker i mängder. Dessutom saknas ofta en riktigt bra förvaringslösning utöver några små skåp.

En vagn med hyllor, förvaringsaskar för alla små prylar eller en korg som enkelt fästs med sugproppar på väggen kan vara lösningen på förvaringsproblemen i badrummet.

rullvagn från lagerhaus

En smidig liten rullvagn med hyllor gör det enkelt att förvara handdukar, produkter och annat du behöver i badrummet. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons
förvaringsask i akryl till badrummet

Genomskinlig förvaringsask i akryl med sex stycken fack som gör det enkelt att se var alla smycken eller små saker är. Finns i olika modeller som är enkla att kombinera. ANNONS Här kan du köpa den.

Påse för hårfön från Bag all

Förvara hårfönen med den här påsen från Bag All, som har påsar för små prylar i allt från badrummet till garderoben. Här kan du köpa den.

Annons
Nomess burk för tops och bomullsrondeller

Behållare i akryl som är utformade för tops och bomullspads eller andra små prylar. Ingår i en serie med flera olika förvaringsboxar i akryl. ANNONS Här kan du köpa dem.

förvaringskorg med sugproppar till badrum

Guldfärgad korg med sugproppar som ger smidig förvaring i badrummet. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons

Förvaringstips 5: Ordning och reda i hela hemmet

Hall, vardagsrum, kök och sovrum. Hemmets alla rum kan drabbas av förvaringsproblem som skapar huvudvärk och irritation. Det finns dock många smarta lösningar att välja bland, oberoende om det är sladdarna som stör helhetsintrycket eller garderobsförvaringen som behöver lite hjälp på traven. Här nedan är fem smarta produkter som underlättar vardagen.

vakuumförvaring för kläder

Gör plats i garderoben genom att förvara kläder eller andra textilier i en vakuumförpackning och förvara dem tryggt i källaren eller på vinden. All luft sugs enkelt ur med en dammsugare och förpackningen skyddar kläderna från skadedjur. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons
förvaring för kablar och sladdar

Göm undan förgreningskablar och sladdar i den här stilrena lådan med lock. Finns i flera olika storlekar och färger. ANNONS Här kan du köpa den.

Tidningsställ från AYTM

Stilfullt tidningsställ som håller ordning på magasinen och blir en vacker detalj i inredningen. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons
Snygg papperskorg i vitt

Gör det lätt att bli av med skräp med den här papperskorgen som dessutom blir en fin detalj i rummet. Finns i vitt, svart och rött. ANNONS Här kan du köpa den.

vägghylla från house doctor

Compact living-hylla med krokar och hylla som blir smart förvaring i en liten hall eller i ett badrum. ANNONS Här kan du köpa den.

Läs mer:

Annons