Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Höstnyheter hos Ikea 2020 – här är våra favoriter

03 sep, 2020 
AvIda Gustafsson
Ikea höstnyheter
Ikea har omfamnat höstens stora trender och det är det jordnära och rustika som står i fokus.
Annons

Vi går mot en ombonad höst där myset verkligen är i fokus. Ikea har hämtat inspiration av de klassiska nederländska målarna och låtit deras lite mörkare stil sätta tonen för höstens nyheter.

En av årets stora inredningstrender, som vi sett på flera håll är de mörka naturnära färgpaletterna i rostrött och mörkgrönt som passar bra i hop med den andra trenden som rör sig mot det mer rustika och lantliga i neutral färgskala.

Bland Ikeas höstnyheter ser vi en mossgrön sammetssoffa, stora blomstermotiv, handflätade korgar för förvaring och stämningsfulla lampor i mjuka former. En helt ny förvaringsserie lanseras med byråer och skåp i olika storlekar som kan användas i kök, badrum, sovrum och vardagsrum.

Servisen Upplaga uppdateras med ett mörkgrönt blomstermotiv för en rustikare känsla.

Annons

Kudde med ett printat blomstermotiv ur serien Dekorera.

Jacquardvävd kudde med det yviga tulpantryck ur serien Ålandsrot. Tulpanmönstret är antikt från 1889 och hämtat från Le Musée de l’Impression sur Etoffes de Mulhouse, museet för tryckta textilier, i Paris.

Annons

Svart tvättställsblandare med vattensnål förbrukning.

Nya förvaringsserien Hauga finns i en stor rad av skåp, byrårer, garderober och sideboards i en tidlös lantlig design för både öppen och dold förvaring som kan placeras i flera av hemmets rum.

Annons

Lampan Solklint i rökfärgat plisserat glas som ger en stämningsfull belysning.

Öppen korg i handflätat sjögräs, häng den i hallen och du har en perfekt förvaring för handskar, mössor och halsdukar eller i köket för grytlappar och kökshanddukar.

Annons

Handgjord flätad förvaringskorg med plats för värmande filtar och plädar.

Höstens nyheter finns tillgängliga att köpa på Ikeas varuhus och online från och med i oktober 2020.

Läs mer:

Annons