Julvärdar genom tiderna – från 1959 till 2022
1:22

Efter reklamen: Julvärdar genom tiderna – från 1959 till 2022

(1:22)

Slå på ljud

Äntligen är vi inne i den härliga advent-tiden, med julen runt hörnet. Många av oss passar på att pynta hemmet med dekorationer, julstjärnor och advenstljusstakar för att få den rätta julkänsla – men att göra hemmet julredo kan gröpa ett stort hål i plånboken.

Men i stället för att lägga hundratals kronor på nytt pynt så kan du enkelt uppdatera hemmet med egna ”göra det själv”-knep, som inte behöver kosta många kronor. Samtidigt kan pysslet göra att hemmet ser riktigt elegant och exklusivt ut i höst!

Stephanie King är expert på upcycling, alltså kreativ återanvändning. När ett föremål har gjort sitt på ett område kan det få ett helt nytt syfte och liv någon annanstans i hemmet. King konstaterar att många har fått upp ögonen för hemmapysslet under pandemin, och nu gillar det mer än någonsin.

– Att dekorera hemmet inför jul är mitt bästa sätt att få julkänsla, och det finns enkla sätt att upcycla halvrisigt pynt, det finns massor av av billiga och hållbara alternativ för att hålla det spännande, säger hon till The Sun.

Enkla knepet för att frosta av bilrutorna på några sekunder

Här är hennes bästa tips för att göra eget pynt, som gör att juldekorationerna känns eleganta och lyxiga!

1. Matcha med överbliven färg

Många har lite halvtomma färgburkar hemma i källaren, från att ha målat om väggar eller testat olika färger. Under julen vill vi åt den där mysiga, ombonade känslan, och ett sätt att göra det är att få färger att gå ihop i dekorationerna. Måla om lite gamla ljusstakar och vaser i ton i ton, för att ge en enhetlig känsla på middagsbordet i jul.

Foto: Tiktok.

2. Pynta isen

Julen kommer ofta med vinterfester, adventsmingel och härliga tillställningar. Om du vill ta dina fester till nästa nivå kan du skapa en riktigt snygg ishink.

– Du kan skapa en genom att ta en ursköljd färghink och täcka i glamouröst julpapper, eller måla den med lite färg, innan du fyller den med is för att kunna hålla din valda dryck kall.

Relationsexperten: De här emojisarna ska du aldrig skicka till någon du dejtar

3. Piffa upp julkulorna

– Har julkulorna tappat glansen? Du behöver inte pynta ut pengar på nya dekorationer när lite färg kan göra att ditt familjepynt går från trist till kanon, säger Stephanie King.

Måla helt enkelt om dina julkulor och pynt för att ge dom nytt liv, och anpassa till den julstilen du vill ha!

4. Låt julkorten ta plats

Det skickas kanske inte lika mycket julkort som det gjorde för ett tiotal år sedan, men fortfarande är det många som håller fast i den fina traditionen. Men hur ska man visa upp de fina korten?

– Många människor väljer att hänga upp korten på spiselkransen eller genom att ha julkortshängare, men de som vill ha ett mer unikt eller kreativt sätt att visa up sina kort kan uppskatta lite uppcycling. Du kan använda egna träpersienner du kastat bort, eller sådana som du fyndat på loppis eller nätauktion, och fixa till dem med lite träfärg, innan du petar in korten i gliporna.

@duluxuk1

Got leftover paint? Why not try a simple #upcycle to create Christmas decorations and keep the costs low 🎨😀 Our Creative Lead, Steph, turned this old vase into a Christmas-inspired centerpiece for the table using our Heritage paint testers. #DuluxHeritage #ChristmasUpcycle #CostSaving

♬ original sound - Dulux UK
Mest läst