VIDEO: 5 saker som drar mest el i hemmet
0:57

Efter reklamen: VIDEO: 5 saker som drar mest el i hemmet

(0:57)

Slå på ljud

Vintern har kommit till Sverige, med snö och kalla temperaturer. Det är vackert med vit snö och frost på träden, men för de som är bilförare medför vädret en del problem. Alla som har bil känner nog igen sig i att komma ut till fordonet på morgonen och direkt behöva skrapa bort mängder av frost från rutorna innan man kan köra iväg.

Men det finns faktiskt enkla sätt att få bort frosten från bilrutorna utan att behöva skrapa loss all is. Nu sprids ett knep på sociala medier-appen Tiktok, där en man visar hur han gör för att komma bort från skrapandet. Han kallar det för sitt ”listiga morgonknep”, och konstaterar att han fyller en plastpåse med varmvatten. Sedan tar han plastpåsen och drar över rutorna så att isen smälter.

Storstäda snabbt och effektivt – 10 ovärderliga tips och husmorsknep

”Listigt morgonknep för att frosta av bilen. Fyll bara en påse med varmt vatten, och gå runt längs alla fönster och ha kul när du drar runt det”, skriver han till videoklippet.

Smarta tipset för att frosta av rutorna

I videon syns det hur han frostar av rutorna med sitt enkla tips, som inte tar många sekunder att få till. När du är klar kan du lätt hälla ut vattnet också, och bara ha påsen i bilen.

”Det här gör att du slipper gå fram och tillbaka mellan huset och bilen med en kanna vatten”, skriver han till klippet.

Därför har muggen från Ikea en skåra på botten – smarta funktionen

Bland kommentarerna är det många som uppskattar det smidiga tipset för att frosta av bilrutorna.

”Testade det, älskade det, kommer rekommendera det till min man”, skriver en person.

”Det här är genialt, ska testa det nästa gång”, skriver en annan.

Andra reagerar dock på att mannen gör det onödigt knepigt, och menar att det finns en knapp i deras bilar som frostar av rutorna åt dem – eller att det går att köpa en spray för samma syfte.

Källa: Irish mirror.

Mest läst