Artikeln innehåller reklamlänkar

Kollektionen som kommer finnas i butik och online från och med den 5 september bjuder bland annat på handknutna mattor, textilier i höstens jordiga palett och nyheter i den tidigare uppskattade rottingkollektionen Surabaya. Vi ser färger som ockra, skogsgrönt och kummin. Detta tillsammans med ekologiskt franskt linne, bomull och manchester. Här är sju höstfavoriter!

Rottingtrenden är här för att stanna

Rottingfåtöljen är en av höstens nyheter hos Granit.

Nytt för säsongen är denna fåtölj som kliver in i kollektionen Surabaya. Rotting är ett levande naturmaterial som gör varje stol unik. Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Handvävd matta. Vändbar matta. Höstnyhet hos Granit. Gjord av återvunna PET-flaskor.

Handvävd och vändbar matta tillverkad av återvunna GRS-märkta (GRS – Global Recycling Standard) PET-flaskor som mals ner och sen spinns till ett tunt garn. Garnet vävs sen in till att bli mattor. Ett bra sätt att material-återvinna PET som är annars ofta hamnar i naturen i Indien. En matta med miljötänk i dubbelbemärkelse.

Mattan kommer i tre olika storlekar 60×90 cm, 70×200 cm och 140×200 cm. Samt i två färgsättningar, gul/grå och grön/brun. Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Höstens lampa

Höstens nyheter hos Granit. Lampa i runda former med mjukt sken.

Kollektionen satsar på punktbelysning för värme i höstmörkret. Här över har vi bordslampan med rund cementfot och opalfärgad glaskupa. Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Förvaringskorg i naturmaterial. Förvaring med lock. Höstnyhet hos Granit.

Organisera snyggt. Korgen Hoogla som är döpt efter gräset den är tillverkad av kommer i tre olika storlekar. Alla med matchande lock. Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Linnekuddar från Granit i höstens färger.

Kudde i 100% linne med European Flax Linen-certifiering. Här dansar säsongens toner fram och fyller upp såväl soffa som säng. Läs mer och köp här i gulbrunt (länk till Adtraction), grönt (länk till Adtraction) och oliv (länk till Adtraction).

Mörkgröna krukor flyttar in

Höstnyhet Granit. Handgjord kruka i glaserad keramik. Mörkgrön kruka.

Plocka in skogens gröna med denna handgjorda kruka i glaserad keramik. De kommer i olika storlekar och har alla ett unikt uttryck. Läs mer och köp här.

Hamam handduk i ekologisk bomull. Höstnyhet Granit.

Från badstrand till hemmaspa. Här är en klassisk hamam-handduk tillverkad av ekologisk bomull. Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Läs mer:

Här är Ellos Home höstkollektion 

Så ser höst och vintern ut för Ikea 

Favoriterna från Jotex i höst