Att inreda med en pall (eller flera) är ett enkelt sätt att göra plats för fler runt bordet. Men pallen kan även på ett ögonblick förvandlas till ett sidobord, en blompiedestal, ett sängbord eller en liten stege för att nå upp till de översta planen i köksskåpen och bokhyllan.

Och det finns en pall för alla; från loppisfynd med mysig patina till trendiga nyheter. Vi har valt ut 13 fina pallar i olika stilar, som du hittar i butik just nu:

1. Tidlös och trendig pall i trä, Artek

Pall 60 är en trendig designklassiker från Artek

En älskad designklassiker, i all sin enkelhet. Pall 60 designades av Alvar Aalto år 1936, men är lika aktuell i dag. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction)

2. Trendig pall i trä, Ikea i designsamarbete med Studio Propolis

Trendig träpall från Ikeas limiterade kollektion Överallt

Fin pall, att använda ute eller inne, av den hyllade Nairobi-baserade designduon Studio Propolis. Pallen ingår i den limiterade kollektionen Överallt, som landar i samtliga Ikea-varuhus den 10 maj (men inte säljs online). Mer information finns här.

3. Lyxig pall i rosa, Gubi

Trendig och lyxig pall från Gubi

Nätt och lättplacerad pall med dyna i en pastellrosa färg som trendar denna sommar. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

4. Trendig designklassiker, Ton

Trendig pall: Designklassikern Ton 60

Ton 60 är en lägre version av den klassiska bistrobarpallen Ton 73, som formgavs på 1800-talet (!). Det här är en prisvärd designklassiker med sits i rotting. Här i naturfärgad bok, men den finns i fler versioner. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

5. Smart pall i metall, AYTM

Trendig pall i metall från AYTM

Stilren pall som även är en vägghylla; har du ont om plats kan du ha den hängande och bara ta ner den när du behöver en extra sittplats. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

6. Pall i återvunnen teak, Sika design

Trendig träpall från Sika design

Sika design är på allas läppar tack vare sina rottingklassiker. Men missa inte heller den här charmiga pallen i återvunnet trä. Finns att köpa här.

7. Pall i trä och trendig rotting, Jotex

Trendig pall i trä och rotting från Jotex

Vi ser många varianter av bistropallar med rottingsits i butikerna den här säsongen. Här i ljust trä. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

8. Korkpall, Oyoy

Pall i kork från Oyoy

En pall som fungerar lika bra som sidobord. Med en enkel design, men i ett material som sticker ut. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

9. Rottingpall med flätad sits, Granit

Trendig rottingpall från Granit

Fin pall från Granits första rottingkollektion. Fungerar även som sido- eller soffbord. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction)

10. Pall i trä, Ilse Crawford för Zanat

Trendig pall i design av Ilse Crawford för Zanat

En stjärnstylist och ett hypat bosniskt varumärke möts i en trendig design med vackert hantverk. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction)

11. Stilren pall, Ferm living

Trendig pall från Ferm living

Ferm living satsar på enkel design med metallben. Sitsen är av linoleum, som faktiskt är ett naturmaterial. Välj mellan flera trendiga färger. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

12. Pall i trä, H&M home

Trendig pall eller bänk från H&M home

En liten bänk egentligen, men visst kan man kalla den för en generös pall också? Trendig design i trä med flätad sits. Finns att köpa här  (reklamlänk från Apprl)

13. Trendig designklassiker, Arne Jacobsen för Fritz Hansen

Trendig och tidlös pall från Fritz Hansen

Stilren, tidlös och snygg pall som passar fint i de flesta inredningar. En klassiker från 1945 – som kommer hålla stilen även i framtiden. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

Läs mer:

Ikea släpper limiterad kollektion – i samarbete med 10 formgivare och konstnärer

Här är sommarens trendigaste rottingmöbler

9 tips: Så tolkar du sommarens trender genom loppisfynd och vintage

Utvald läsning

Femina