Andrea Brodin: ”En kris behöver inte bara vara något dåligt”

05 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom/TT.
Andrea Brodin.
Andrea Brodin är inte bara en av Feminas mest populära bloggare – hon är också framgångsrik mäklare och inredningsexpert.
Nu berättar influencern om sina värsta modemissar, bästa knepen för att sälja lägenheten och hur det egentligen är att bli mamma vid olika åldrar.
Annons
Olle Jönsson om FeminaBrand logo
Olle Jönsson om Femina

Du blev mäklare 2021 - hur kom det sig?

– Jag har gått och tänkt på det i många år, att det ska vara mitt ”när jag blir lite äldre”-yrke. Sen mognade beslutet under 2019 och jag började plugga med tanken att det skulle få ta sin tid, för jag hade så mycket med livet som influencer och tre barn. Men sen kom pandemin, och då körde jag på och läste trippla kurser samtidigt för att bli klar tidigare.

Har yrket inneburit en stor förändring för dig?

– Jag tyckte att jag jobbade mycket innan, men man jobbar fruktansvärt mycket som mäklare. Det är väldigt stressigt och mycket press, men också väldigt roligt att träffa alla människor och se fina boenden. Det finns många lager till yrket.

Vilken är din starkaste sida som mäklare?

– När man ska presentera en bostad på bästa sätt kommer min inredningsbakgrund väl till pass. Om en spekulant vill så håller jag dem gärna i inredningshanden. De kanske tycker att det saknas förvaring, eller vill ha en bättre planlösning – då finns jag där med tips och erfarenhet. Jag kan också vara med och styla på fotograferingen, så bostaden presenteras på ett attraktivt sätt.

Annons

Vilket är ditt bästa inredningstips för att snabbt och enkelt piffa till ett rum?

– Jag använder ofta ”regeln av tre” – om man ändrar tre saker till tre andra saker i ett rum, så får man en helt ny känsla. Om vi tar vardagsrummet till exempel: lägg en gul kudde och en gul pläd på soffan, och en gul vas på bordet, så har du tre saker i samma färg och en helt ny känsla i rummet. Det behöver varken vara svårt eller dyrt, det går bra att hitta saker second hand.

Andrea Brodin om att bli mamma senare i livet

Du har barn i olika åldrar – vad var skillnaden mellan att bli mamma första och senaste gången?

– Första gången är allt nytt, och man vet inte alltid vad man ska förvänta sig. Med sista handlar det om att tiden går så fort, jag vet att jag inte behöver stressa. De kommer så småningom sova på natten och sluta skrika och äta med kniv och gaffel. Man är mer cool.

– Alla varnade mig och sa att jag aldrig skulle bli mig själv igen efter den sista graviditeten, men jag märkte ingen jätteskillnad förutom att jag mådde mer illa. Jag fick lite gråa hår, men det är oklart om det hade med det att göra eller ålder, haha.

Annons

Din äldsta dotter fyllde 16 i mars såg jag – hur är det att vara tonårsmamma?

– Det var en liten omställningsperiod, men nu har vi hittat rytmen. Det är helt fantastiskt att se ens barn sakta men säkert bli flygfärdiga ut i vuxenlivet.

Andrea Brodin och maken.
Andrea Brodin och Cedric Notz.

Hur tänker du kring dina barn och sociala medier – oroar du dig för deras digitala liv?

– Jag tror det har underlättat att vara en influencermamma, för redan väldigt tidigt fick mina barn sociala medier-träning av mig, att det inte bara är bra saker på sociala medier, och vad man ska hålla utkik efter. Men också att man ska tänka på vad man lägger ut och skriver till andra. De fick ett annat förhållningssätt till sociala medier.

Vilken är din favoritplats i världen och varför?

– Min man kommer från Schweiz, så vi reser dit en del för att hälsa på hans släkt och familj. Sen reser vi till Italien som är hans second home, och har blivit det för hela familjen – vi älskar Italien. Sardinien är en favorit på sommaren, men allting norr om Napoli är urhärligt. Jag hade gärna bott där i några år, men det får bli later in life.

Annons

Vilket är ditt bästa rese- eller packningstips?

– Jag är sjukt bra på att packa lätt, hatar att checka in om jag inte verkligen behöver. Jag gör outfits innan och koordinerar mina kläder, så man inte tar med sig tusen olika grejer och bara använder hälften. Sakerna ska gå att kombinera med varandra och vara genomtänkt. Ett par sköna skor är också viktigt om man ska på sightseeing eller bara upptäcka destinationen.

Andrea Brodin

Namn: Andrea Brodin.

Ålder: 46 år

Bor: Stockholm

Familj: Maken Cedric, barnen Diana, Ivar och Isabella, samt hunden Jaxy

Yrke: Mäklare och influencer.

Influencerns värsta modemissar

Vad har du alltid i handväskan?

– En hårborste, läppglans, lite kontanter och extra linser.

Vilken är din värsta modemiss någonsin?

– Utsvängda jeans, jag passar liksom inte i det. Jag försöker och försöker men det blev inte bra, jag tycker att jag inte har kroppen för utsvänga jeans. Jag har försökt sedan tonåren, för det kommer ju tillbaka med jämna mellanrum, men har insett att det är helt enkelt inte mitt plagg.

Annons

Har du någonsin haft en livskris?

– Ja, de har jag, två stycken rejäla. Första gången i mina tidiga tjugoår när jag gick på universitetet, och andra gången i samband med att jag skilde mig. Man bearbetar och försöker lära sig av det, det enda sättet att bli starkare är att ”face the demons”. En kris behöver inte bara vara något dåligt, man lär sig av läxan och kan komma ut lite starkare och klokare.

Och vilken är den lyckligaste dagen i ditt liv?

– Det är dagar som när barnen föddes, och när jag gifte mig med Cedric. Men jag är generellt grundlycklig, och på en jättebra plays i livet. När man haft kris så gäller det att vara glad när man mår bra. Livet är livet, det är bara att hänga med.

Vilken är din bästa budgetskönhetsprodukt?

– Jag gillar en hudkräm från Nivea, deras Soft bodylotion. Den tycker jag är jättebra. Sen hade Pernilla Wahlgrens märke L'Acuila en jättebra ansiktsmask, som jag använde varenda dag förra sommaren.

Annons

Vad är det mest olagliga du har gjort?

– Jag försöker hålla mig till lagen, som mäklare ska man vara redbar. Men det kan väl vara så att jag kört för fort emellanåt.

Vilket är ditt värsta felköp?

– En Acne-klänning. Den kändes jättebra där och då, men var alldeles för kort så det gick inte att ha den på sig, jag var lite optimistisk. Det var jag riktigt sur för efteråt. Men den har jag sålt vidare, jag är sjukt bra på att sälja vidare saker.

Vad vill du säga till ditt 17-åriga jag?

– Lita på magkänslan skulle jag säga. Man gör mycket i den ålder bara för att man påverkas av kompisar, föräldrar och omgivning – de påverkar vad man ska göra eller plugga. Man ska kanske lyssna mer på sig själv.

Annons