Anita blev influencer efter 78: ”Enormt kul”

25 mar, 2024 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Anita Looström är känd som Lady Silver.

Anita Looström har under namnet Lady Silver gjort sig en helt ny karriär som pensionär, och är både modell och influencer.
86-åringen berättar nu om livsvändningen efter 78, sina bästa modetips och sitt viktiga livsmotto.
– Efter 70 har jag nu haft 16 fantastiska år, där jag gjort precis vad jag velat, säger Anita till Femina.

Annons
9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositivaBrand logo
9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositiva

Under hela sitt vuxna liv arbetade Anita Looström, i dag 86 år, som sjuksköterska och barnmorska. Hon hade ingen aning om vilken vändning hennes liv skulle ta, bara för att hon tycker att det är roligt att träna och röra på sig.

Det hela började med att Anita vid 78 årsålder gick med i en hopprepsgrupp.

– Det var enormt kul. Jag hade ju inte hoppat rep sen jag var liten. Vår coach, en amerikanska som hade vunnit världsmästartitlar i hopprep, la ut massor av fotografier på Instagram, och en dag så ringde det en person från en reklambyrå som hade sett mig.

Startade en ny karriär vid 78

Kontakten med pr-personen My gjorde att Anita startade Instagram-kontot Lady Silver, och har gjort både reklamfilmer, fotojobb och manekänguppdrag.

Annons

– Det har varit ett fantastiskt spännande liv. Jag är ju en gammal sjuksköterska och barnmorska som aldrig hade sysslat med dylikt innan, men det har gett mig jättemycket. Om någon hade sagt det här till mig när jag var 40 år hade jag skrattat. Det är det som är så underbart med livet, att saker kan hända en som är så fantastiska, högt upp i åldern, säger Anita Looström och fortsätter:

– Jag gick inte i pension förrän jag var 70, jag var inte färdig med jobbet och tyckte det var jättekul. Men efter 70 har jag nu haft 16 fantastiska år, där jag gjort precis vad jag velat.

Anita har alltid älskat att träna och röra på sig, men under pandemin fick hon inte längre gå på sitt älskade Friskis & Svettis. Av en slump gick hon förbi en dansgrupp i Vasaparken i Stockholm, och började dansa med dem. på grund av restriktionerna fick de inte vara så många i gruppen, men sju av dem fortsatte dansa ihop under namnet ”The risk group”

Annons

– Nu uppträder vi lite på äldreboenden, och på seniormässan. Och så har vi varit på tv också. Jag är ju äldst naturligtvis, och så det finns två till som har fyllt 80. Men alla har fyllt 70. Och det är jätteroligt. När man kommer upp i min ålder och krämporna börjar komma mår man ju så bra av att röra på sig. Dansen behöver inte vara så märkvärdig, det är jättenyttigt för kroppen och knoppen brukar jag säga.

Där köper Lady Silver helst sina kläder

Anita leder också pass för seniorer på Friskis & Svettis, och älskar att promenera runt i Stockholm där hon bor. Därför går hon gärna klädd i jeans, och menar att kläderna på hennes Instagram kanske inte är hennes främsta vardagsstil. Anita har gått modevisningar för flera klädmärken, och tycker om att testa nytt.

– Jag tycker det är väldigt kul naturligtvis att sätta på mig kläder som jag inte går omkring i till vardags. Jag tycker det är spännande med att hålla på mode, även om jag inte tycker om alla moden, säger Anita.

Annons

Vilka färger tycker du bäst om att bära?

– Jag klär bäst i klara, starka färger. Jag är en vinterperson. Jag ska ha mörkblått och rött och lila, inte vårskärt eller ljusblått eller sånt.

När det gäller hennes egen garderob tycker Lady Silver om att investera i välsydda plagg.

– Det finns en affär som heter Stil & Smak vid Odenplan. Jag vill gärna ha kvalitet på mina grejer, för jag har kläderna så länge. Och de har mycket bra kvalitet. NK och Åhléns har ju också mycket snyggt, säger hon.

Lady Silvers motto: ”Lever i dag”

Trots att hon fyllt 86 år känner sig Anita fortfarande vital, och även om kroppen börjat värka här och där så kan hon fortsätta träna och röra på sig som hon älskar. Samtidigt har hon utvecklat en livsfilosofi där hon fokuserar på nuet.

– Jag lever i dag. Jag är 86 år, jag vet inte om jag lever imorgon. Jag funderar inte över det, jag tar den här dagen som den kommer och vill inte planera ett halvår framåt. Jag vill vara här och nu, för det är då jag känner att jag lever. Det är inte enkelt, men jag har faktiskt hamnat där, och jag är jätteglad för det. Det går som ett mantra i huvudet på mig. Den här dagen är min dag.

Det här är ålderismBrand logo
Det här är ålderism
Annons