Mark Levengoods oväntade råd till Anja Pärson

03 jun, 2024 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom.
Anja Pärson och Filippa Rådin
Att bli äldre har många fördelar – det tycker både Anja Pärson och hennes fru Filippa Rådin.
I en intervju på röda mattan till Årets Feminista 2024 avslöjar Anja Pärson ett oväntat livsråd hon fått av Mark Levengood, som hon bär med sig.
– Det var så bra, man ska inte tänka så mycket utan bara göra det som är kul, säger Anja Pärson.
Annons
Se klippet: Mark Levengoods visdomsord till Anja PärsonBrand logo
Se klippet: Mark Levengoods visdomsord till Anja Pärson

Att åldras är en självklar del av livet, som ingen av oss kommer undan. Men om man frågar Anja Pärson och hennes fru Filippa Rådin kommer det också med många fördelar.

När det äkta paret dyker upp tillsammans på röda mattan på Årets Feminista 2024 är de rörande överens om hur skönt det är att inte längre bry sig om småsaker som man tyckte det var jobbiga som yngre.

Vad tycker ni är det bästa med att åldras?

– Jag tycker tryggheten, att man hittar sig själv och inte oroar sig lika mycket. Man vågar gå mer sin egen väg, man är tryggare i sig själv och bryr sig inte så mycket, säger Filippa Rådin.

Mark Levengoods råd till Anja Pärson

Anja Pärson håller med sin fru, och menar att hon som yngre brukade lägga tankekraft på saker som numera inte rör henne ryggen.

Annons

– Man förundras över hur mycket man la energi på saker förut, vilket man inte behöver i dag. Man ska göra det man tycker om och inte tänka så mycket på vad man bör göra.

Anja Pärson berättar om ett oväntat tips hon fått från programledarikonen Mark Levengood, som hon har burit med sig.

– Jag frågade Mark Levengood en gång för länge sedan, om hur han väljer vilka program han ska vara med i. ”Jag gör det jag tycker är roligt, och så skiter jag i resten”. Det var så bra, man ska inte tänka så mycket utan bara göra det som är kul. Det tycker jag kommer med åldern.

Arja Saijonmaa: "Är rörd och betagen"Brand logo
Arja Saijonmaa: "Är rörd och betagen"
Annons