Camilla Hamid: ”Ett kvitto på att jag gör rätt”

03 jun, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTt.
Camilla Hamid
Camilla Hamid har gått från att vara hemkunskapslärare till att bli Sveriges mest kända kakbagare och fikabrödsentreprenör.
Nu utnämns Camilla till Årets inspiration på Feminista 2024, när galan hålls på Nationalmuseum 3 juni!
Annons
Camilla Hamids klädkaos inför Feminista: "Visar vi trosan?"Brand logo
Camilla Hamids klädkaos inför Feminista: "Visar vi trosan?"

Med program i SVT, kokböcker och framgångsrika Youtube-serier har Camilla Hamid blivit Sveriges främsta bakningsinfluencer och – entreprenör. För bara några år sedan var Camilla Hamid fortfarande hemkunskapslärare, men nyligen öppnade hon dessutom sitt andra Sweets by Camilla-kafé i Stockholm, och köerna har ringlat sig långa.

Nu prisas Camilla Hamid som Årets inspiration på Feministagalan, för sitt entreprenörsskap och framåtanda i en bransch med hård konkurrens.

Annons

– Det här känns jättekul! Den röda tråden i allt mitt arbete är att både inspirera mina döttrar, men också andra kvinnor. Det här är ett kvitto på att jag gör rätt, säger Camilla Hamid.

Vad har du för råd till kvinnor som inspireras av dig att också starta företag?

– Att våga! Det är läskigt men man behöver inte heller ta stora steg på en gång. Det är ok med små babysteps. Och ha alltid en plan b!

Att balansera alla olika uppdrag och företag, samtidigt som Camilla sköter sina sociala medier och är mamma till två barn är så klart en utmaning – bakningsprofilen hyllar alla de hon arbetar med.

– Det går tack vare att jag jobbar med riktigt bra människor som både stöttar och avlastar.

Annons

När det kommer till inspiration vill Camilla Hamid inte lyfta en enskild kvinna, utan snarare många olika kvinnor som verkar inom olika områden.

– Det är inte en specifik kvinna som är min förebild, jag hittar inspiration och kraft i många kvinnor där ute.

Årets inspiration 2024: CAMILLA HAMID

”Det började med ett konto på Instagram 2014. I dag inkluderar hennes AB kokböcker, poddar, appar – och kaféer som får fansen att vallfärda till huvudstaden. En entreprenör som med kreativitet och lyhördhet inte bara skapat ett drömrecept för sig själv. Som den lärare hon är har hon också bidragit till att få unga att drömma stort.”

Zeina Mourtadas karriärsråd: "Jag tar ingen skit"Brand logo
Zeina Mourtadas karriärsråd: "Jag tar ingen skit"
Annons