Gifta sig en andra gång – bröllopsexpertens tips

17 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTt.
Medelålders par gifter sig.
Har du hittat kärleken senare i livet, och kanske varit gift en gång tidigare?
Det betyder inte att du inte kan ha ditt drömbröllop!
Bröllopsexperten Johanna Kajson ger sina bästa tips på hur bröllopet blir allt du vill – och varför man inte behöver bry sig om gamla regler.
Annons
12 gånger kändisar gift sig med vanlisarBrand logo
12 gånger kändisar gift sig med vanlisar

Bröllop är vackert i alla skeden i livet – oavsett om du hittat ditt livs kärlek redan som ung, eller om du på ålderns höst träffat personen du vill leva resten av ditt liv med. Att gifta om sig efter en skilsmässa är nästan lika vanligt som att gifta sig första gången – men finns det något man ska tänka på när man arrangerar ett till bröllop?

Bröllopskoordinatorn Johanna Kajson, som är bloggare på Femina, menar att det är vanligt att hålla tillbaka när man gifter sig igen, men att det är ett misstag enligt henne.

– Många som ska gifta sig igen tänker att de ska hålla igen lite, men jag säger – kör på ändå! Våga ta den där stora klänningen eller vad du vill ha, säger Johanna Kajson.

Att gifta sig i mogen ålder, oavsett om det är första gången eller inte, har också sina fördelar.

Annons

– Fördelen med att gifta sig när man är lite äldre är att man kan vara lite mer krass med sin gästlista, många vågar skippa att bjuda kusinerna och andra släktingar man inte träffar. Gifter man sig ungt blir det ofta mycket släkt, förklarar Johanna Kajson.

Gift dig igen med samma partner

Bröllopskoordinatorn, som arrangerat bröllop åt kända influencers och fotbollsstjärnor, tycker också att man kan gifta sig en gång till med samma person om man skulle vilja det.

– Jag pushar stenhårt för att man kan gifta sig med samma man en gång till. Ha en ny bröllopsfest efter 10, 20 eller 25 år. Det är fantastiskt att få förnya löftena och fira med alla vänner. Vi gifte oss unga utan barn, och efter 10 år hade vi en stor fest och våra barn var där. För mig är den dagen nästan större än bröllopsdagen, hur fint är det inte att av alla människor i hela världen så vill jag fortfarande välja dig.

8 oväntade kändispar som gift sig i Las VegasBrand logo
8 oväntade kändispar som gift sig i Las Vegas
Annons