Bröllopsexperten: Så får du ett personligt bröllop till budgetpris

29 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT, PREsS,
Johanna Kajson om bröllop på en budget
Bröllop kan kosta hur mycket pengar som helst – men det går också att få en fin och unik bröllopsfest utan att ruinera sig totalt.
Bröllopskoordinatorn Johanna Kajson ger sina bästa tips för ett personligt bröllop till budgetpris.
– Allt som inte är så viktigt är det du ska spara in på, säger Johanna Kajson.
Annons
8 oväntade kändispar som gift sig i Las VegasBrand logo
8 oväntade kändispar som gift sig i Las Vegas

Att bjuda in alla sina nära och kära på ett härligt bröllop är något de flesta brudpar är beredda att spara till och lägga en del pengar på – men det är nog få som har en helt obegränsad budget. Om man inte har koll på pengarna kan ett bröllop bli nästan hur dyrt som helst, så hur ska man egentligen tänka för att hålla sin budget?

Bröllopskoordinatorn och Femina-bloggaren Johanna Kajson har många år i branschen, och vet hur man kan spara in pengar utan att det förstör bröllopet. Exakt vad man ska spara in på beror helt på brudparet menar hon.

– Budget ska man koppla till sin priolista – allt som inte är så viktigt är det du ska spara in på. Skit i tårta till exempel om du inte gillar det. Jag har haft par som struntat i dj, och i stället hade kompisar som dj med ansvar för en halvtimme var på dansgolvet, det blev succé. Om du inte är vinälskare räcker det med ett gott husvin, de flesta tänker inte så mycket på vad de äter och dricker under ett bröllop, säger Johanna Kajson.

Annons

I dag behöver man inte heller köpa en brudklänning för tiotusentals kronor, det finns många glamourösa budgetalternativ.

– Klänningar kan man också spara in på – nu finns det så mycket fina budgetklänningar på Asos och andra sajter. Det måste inte vara från bröllopsbutik, säger hon.

Det här ska du inte spara in på

Att ha ett mer personligt och unikt bröllop kan bli billigare än ett mer klassiskt, speciellt när det kommer till maten.

– Bröllopen blir allt mer personliga, vi har flyttat bort från standard och man är noga med vad man vill ha för saker på sitt bröllop. Välj mat som ni tycker är gott, man behöver inte ha Toast Skagen – kör pizza, pasta, charkbricka. Välj mat som klingar er, säger Johanna Kajson.

Hon höjer dock ett varningens finger för var man inte ska spara in pengar.

– Spara inte in på fotografen, för de fångar dagen på ett bra sätt som ni kommer vilja kunna kolla tillbaka på. Ber ni en kompis med bra kamera kommer ni sakna bilder senare. Det är bättre att ta en riktig fotograf färre timmar än en amatör hela dagen.

Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minnsBrand logo
Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minns
Annons