Linda-Marie Nilssons bästa klädtips: ”Vi är alla värda att visas upp”

23 feb, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Linda-Marie Nilsson
”Alla storlekar är vackra” är hennes motto – och influencern Linda-Marie Nilsson kämpar för att lyfta storleksinkludering.
För Feminas läsare delar hon nu med sig av sina bästa kläd- och shoppingtips för både vardagskläder, underkläder och badkläder!
– Det är så tråkigt när kläder för större storlekar görs för att dölja kroppen, säger Linda-Marie.
Annons
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024

Många vill veta var du köper dina kläder – kan du ge oss några olika tips på favoritmärken och affärer?

– Absolut, jag länkar alltid mina outfits på Instagram varje dag! Jag är ingen gatekeeper som tänker att ”ingen annan får köpa samma som jag”, utan för mig är det helt tvärtom. Jag blir jätteglad om jag kan tipsa och inspirera och göra någon annans dag! Det är inte lätt att hitta snygga kläder med bra passform och priser i min storlek, så jag ser det som en viktig del i mitt jobb att hjälpa andra med det. Jag handlar allra oftast på Ellos, Asos, Cellbes, Zalando, Lindex och Kappahl. Nu på senaste har jag också provat en hel del från Adoore!

Vart hittar man bäst behåar för stora bröst?

– Jag skulle kunna skriva ett helt kapitel om hur svårt det är att hitta behåar som sitter bra på stora bröst… och det har jag också gjort i min bok, haha! (Så lärde jag mig att älska min kropp, Norstedts 2018) . Jag hade fel behåstorlek fram tills jag var 23 år, när jag tog modet till mig och gick till butiken Gustaf Mellbin vid Mariatorget i Stockholm. Där upptäckte jag det brittiska underklädesmärket Elomi och det är det enda som jag använder än idag. Jag har storlek 85O och de gör så sköna, snygga och otroliga behåar i den storleken! Elomi finns i många specialiserade underklädesbutiker i Sverige och på nätet hos t ex Ellos, Timarco och Feminint.

Berätta hur du tänker när du designar kläder för Ellos – hur gör du för att kläderna ska vara snygga i alla storlekar?

– Det viktigaste för mig när det kommer till design är att plagget ska forma sig efter kroppen – inte tvärtom. Så det är viktigt att det finns stretch, antingen i hela plagget eller på vissa delar där det behövs. Det är också viktigt att man ska kunna styla plagget som man vill – jag älskar t ex att ha en markerad midja med ett band eller en rosett, men det ska alltid gå att knyta det på många olika sätt, fram, sidan eller bak, eller att ta bort det helt om man hellre vill det. Det är också viktigt för mig att plaggen jag designar vågar ta plats, vågar ha glada färger och gärna inkluderar lite slitsar, urringningar och figurnära detaljer som annars bara erbjuds till normkroppar. Det är så tråkigt när kläder för större storlekar görs för att dölja kroppen, med gömmande passform och täckande känsla, så jag gör tvärtom. Vi är alla värda att visas upp och ta plats!

Annons

Vilka är dina bästa stylingknep?

– Att vara glad! Alla outfits ser fina ut om man trivs i dem. Det finaste man kan bära är ju ett leende! Men ett annat enkelt tips är att färgmatcha minst två saker i din outfit – t ex att ha samma färg på tröja och skor, byxor och väska osv. Då ser det ut som att man har tänkt till!

Vad har du för favoritplagg och hur brukar du styla det?

– Jag tror att mitt favoritplagg, och det jag lägger mest pengar på när jag shoppar, är lårhöga stövlar. Jag har säkert tio-femton par och jag tror att jag älskar det så mycket för att det har varit ett sånt plagg som aldrig funnits för mig med stora lår. I hela mitt liv, fram till för ungefär fyra, fem år sedan, så hade jag aldrig ägt ett par stövlar högre än ankeln eftersom mina ben aldrig fick plats i dem. Men sen upptäckte jag ”wide fit overknee boots”-sektionen på Zalando och jag tror att jag söker på det minst en gång i veckan, haha. Alla passar inte mina ben trots att de har bred passform, men ibland gör de det och ingen lycka är större! Jag älskar att styla dem med en kort klänning eller ovanpå ett par ljusa jeans.

Annons

Vad brukar du leta efter när du köper jeans?

– Förutom behå så måste jeans vara det svåraste plagget att hitta ett perfekt exemplar av, när man har en större storlek. För det är nog det jag får absolut mest frågor om när mina följare vill ha tips på Instagram! Mina favoritjeans är från Cellbes och jag har dem i alla färger – ljusblått, mörkblått och svart, haha! Sen har jag också ett par supersköna från Ellos som finns i mer ”roliga” jeansfärger, som vitt och beige. Det viktigaste för mig är att det är mycket stretch i jeansen, att de är högmidjade och att de har smala stuprörsben. Utvsängt är inte min grej!

Hur tänker du med badkläder?

– Jag designade en hel kollektion badkläder för Ellos förra året, så de använder jag för fulla muggar! Och man vet ju aldrig om det kanske kommer något mer att bada i senare i vår…

– Förutom det så använder jag badkläder från samma märke jag köper behåar från, Elomi, eftersom de har kupor upp till O. Däremot så är deras matchande trosor lite ”tråkiga”, de är väldigt heltäckande baktill och jag älskar ju att ha lite mer åt brazilian-hållet, där skinkorna faktiskt får kika fram lite mer i solen. Så då brukar jag alltid vända trosorna bak och fram! Då får man en snygg hög midja fram och en brazilian-skärning på rumpan. Det är 10 av 10!

Vilka modetrender är du sugen på att hoppa på i år?

– Jag brukar aldrig hoppa på trender, utan jag kör alltid på min egen stil. Oftast blir ju en och annan sak man gillar ändå trendiga varje år! Till exempel har jag sett att genomskinligt är inne – jag älskar ju plagg med spets och mesh där kroppen får synas, och också att pasteller är heta i vår. Och jag älskar glada, ljusa färger!

– En trend jag däremot inte hoppar på är den som jag sett senaste månaderna – att vissa företag har börjat ta bort sina större storlekar ur sortimentet, slutat med modeller som inte är smala i sina kampanjer och helt enkelt slutat att vara inkluderande. Kroppar är inte trender och vi som inte har storlek S kommer alltid att finnas, så sluta stänga oss ute!

9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositivaBrand logo
9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositiva
Annons