Little Jinders livsförändring – fick barn och separerade

15 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografClaudio Bresciani / TT

Josefin Jinder, mer känd som Little Jinder, har hunnit med mycket under pandemin och tiden borta från scenerna.
De senaste två åren har artisten både hunnit bli mamma och separera från barnets pappa – och nu kommer albumet Salta diamanter.
– Jag mår jättebra nu, jag har verkligen landat, jag är på en bättre plats än jag någonsin har varit.

Annons
Sommar 2022: Festivalerna du inte vill missaBrand logo
Sommar 2022: Festivalerna du inte vill missa

Du släpper ditt nya album Salta diamanter. Var det självklart att göra ett till album?

– Alltså på ett sätt ja och ett sätt nej. Jag kände efter förra skivan att jag behövde göra något annat ett tag. Jag har alltid vetat att jag inte kommer sluta med musik, men hade kommit till en punkt där jag inte trivdes med vad jag gjorde och vad jag var. Då fick jag ta et steg tillbaka för att hitta något som gör att det känns kul. Jag lät det bara ta tid och gjorde andra saker istället för att pressa fram något.

Vad är skillnaden mot ditt förra album, Hejdå?

– Låtarna har kommit till på ett mer friktionsfritt sätt på den här skivan. Jag har gjort det med större lust, samtidigt pausen gjorde att jag kände ”hur gör man det här nu igen?”, det har varit lite som när jag gjorde min första skiva fast det är min femte. Jag har varit på en bättre plats när jag skrivit den här, rent energimässigt Sen vet jag inte om det hörs, men för mig var det en annan upplevelse.

Annons

Du säger att du har levt ”fem liv på två år”, vad menar du med det?

– Det har hänt så jävla mycket. Jag tänkte att jag skulle ta ett steg tillbaka och typ vila och styra upp mitt privatliv, ägna mig åt saker jag inte haft tid med när jag bara har jobbat. Det resulterade i att jag fick en son och hann skaffa familj, det kom en pandemi och sen separerade jag. De här två åren hände det så mycket både i världen och i mig själv.

– Jag mår jättebra nu, jag har verkligen landat, jag är på en bättre plats än jag någonsin har varit. Jag har landat i vem jag är och vad jag tycker om. Sen kan ju vad som helst hända när som helst, men nu mår jag bra.

Little Jinder på scen 2018.

Har din relation till din egen mamma förändrats sen du själv blev mamma?

– Det är lite så, fokuset flyttar från ens egen relation till deras relation med ens barn. När man har en engagerad förälder som jag har, så är det fint att se kärleken mellan ens barn och ens mamma. Vår relation är inte så viktig längre, vilket är rätt skönt.

Annons

Vad har du alltid i handväskan?

– Jag har aldrig handväska, jag är ingen väsktjej, jag har bara saker i fickorna. Men skulle jag ha en väska skulle det ligga olika läppgrejer där.

Vilka skönhetsprodukter kan du inte vara utan?

– Jag använder alltid Decubal-produkter, och sen älskar jag Pat McGraths ögonskuggor, de är fan sjuka. Sen har jag använt Macs Pro Longwear concealer hela mitt liv känns det som, och jag älskar Anastasia Beverly Hills Brow Freeze-vaxet.

Vad är det olagligaste du har gjort?

– Det kan jag ju inte säga, haha. Jag försöker vara smart och får säga att jag passar på den frågan.

När ljög du senast?

– Det känns som att man ljuger hela tiden, om oskyldiga greker. Jag ljuger ofta om onödiga saker, typ för att undvika social awkwardness. Att man säger ”jag har inte tid”, fast det har jag ju visst det. Eller ”jag såg inte ditt meddelande”, jo, jag svarade bara inte. Undrar om jag hunnit ljuga idag?

Annons

Vilket är ditt största felköp?

– Det känns som att allt man köper är fel. Min barnvagn till exempel, jag hatar den men jag orkar inte göra något år det. De är så jävla dyra. Men oftast när jag köper kläder blir det felköp, man vaknar nästa morgon och undrar ”vad är detta? Det vill jag ju inte alls ha på mig”.

Vad är det konstigaste ryktet du hört om dig själv?

– Det är kanske inte det konstigaste, men jag har ett rykte om att vara otrevlig. Men jag är så trevlig och snäll, det är ett dåligt rykte. Sen finns det konstiga dejtingrykten, Aftonbladet ringde och frågade om jag dejtade en person som jag höll på att skratta ihjäl mig av.

Vad googlade du senast?

– ”Vad äter man till korv med bröd?”, haha. Vi ska grilla korv ikväll hemma hos mig och jag kom inte på något som är gott till korv med bröd. Men då hittade jag ett recept till en potatissallad.

Vad skulle du vilja säga till ditt 17-åriga jag?

– Typ... Ta det lugnt, du kommer ha kul.

Little Jinder

Namn: Josefine Jinder

Ålder: 34 år

Bor: Stockholm.

Familj: Singel, har en son.

Aktuell: Albumet Salta diamanter

Annons