Mormoderns viktiga hårtips till Tilde de Paula Eby

20 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Tilde de Paula Eby får håret stylat inför varje Efter fem-sändning, och måste ta hand om det för att de ska hålla.
Programledarens bästa tips fick hon av sin mormor som ung – ett råd hon fortfarande lever lever.
– Hon sa ”det där måste du sluta göra med en gång”, berättar Tilde de Paula Eby.
Annons
Tilde De Paula Ebys stilresa genom årenBrand logo
Tilde De Paula Ebys stilresa genom åren

Det går bra för Tilde de Paula Eby och hennes nyhetsprogram Efter fem på TV4. Nu utökas programmet till att även sändas på söndagar, och det är i de tre timmar långa söndagssändningarna som tittarna kommer se programledaren framöver.

– De kommande månaderna kommer jag bara jobba med söndagsprogrammen för att sätta det formatet. När vi drog igång Efter fem satte jag det formatet och jobbade med alla sändningar i flera månader. Nu kommer jag bara sända på söndagarna, men jobba redaktionellt i veckorna. Det känns lyxigt att få koncentrera sig på ett program, jag gillar att jobba med innehållet och inte bara i rutan. Nu hinner man läsa in sig lite mer. Jag har alltid jobbat så mycket att tre timmars livesändning i veckan känns lyxigt, säger Tilde de Paula Eby till Femina.

Annons

Varje gång programledaren är med i tv blir hon noggrant stylad, dels med kläder men också med smink och hår. Att få håret stylat hela tiden kan slita på det, och Tilde de Paula Eby gör sitt bästa för att ta hand om sitt torra hår.

– Jag har ganska torrt hår, och kan verkligen inte tvätta håret utan balsam. Ibland kör jag till och med inpackning i stället för balsam, säger hon.

Mormors hårtips till Tilde de Paula

Sitt allra bästa tips för att ta hand om håret fick TV4-profilen redan som ung av sin mormor.

– Annars tror jag att det bästa knepet för torrt hår är att man inte tvättar det så ofta. Min mormor lärde mig det, för när jag var ung och hade långt hår tvättade jag det varannan dag, och hon sa ”det där måste du sluta göra med en gång, du ska absolut inte tvätta håret mer än två gånger i veckan”. Så det började jag med, konstaterar hon.

Att hårets kvalitet förändras med åldern är också något som Tilde har märkt av – numera väljer hon bort de längsta frisyrerna.

– Jag har ganska tjockt hår, men med åldern klarar det inte av samma längder längre. Nu har jag axellångt hår, förut kunde jag ha ner på ryggen. Men jag har också gråa hår och går och färgar bort dem, det måste man göra kanske var fjärde vecka.

Tilde de Paula Eby tar hand om sitt torra hår.
Annons