Rania Shemoun Olssons fina hyllning till mamman

08 jul, 2024 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom.
Rania Shemoun Olsson Årets Feminista.
TV4-profilen Rania Shemoun Olsson har en nära relation med sin mamma, som har stöttat henne hela livet.
I en intervju med Femina hyllar hon nu sin mamma – och berättar vad hon vill föra vidare till sina egna barn.
– Min mamma är min största idol faktiskt, och jag inspireras mycket av hennes kämparglöd, säger Rania Shemoun Olsson.
Annons
Årets Feminista 2024 – En kväll fylld av hyllningar, tårar och systerskapBrand logo
Årets Feminista 2024 – En kväll fylld av hyllningar, tårar och systerskap

TV4-programledaren Rania Shemoun Olsson hade inte en enkel start i livet. Som liten flicka flydde hon med sina föräldrar och syskon från Libanon till Sverige, där föräldrarna fick bygga upp ett helt nytt liv för familjen. Mammans uppoffringar och kämparglöd är något som Rania bär med sig som inspiration än i dag, berättar hon för Femina.

– Min mamma är definitivt en idol. Hon kom tillsammans med pappa och oss från Libanon när vi var små. De flydde kriget där med allt vad det innebar, och byggde upp ett nytt liv här. Hon började plugga och sen jobba, samtidigt som hon tog hand om fyra barn. Alltså, hon är fantastisk. Hon har gjort så mycket för oss och liksom berett vägen. Min mamma är min största idol faktiskt, och jag inspireras mycket av hennes kämparglöd. Det har varit så tufft och så knapert, men hon är helt fantastisk, säger Rania Shemoun Olsson.

Annons

Lär sina barn samma sak

Många av mammans egenskaper och kunskaper har nyhetsankaret tagit med sig in i sitt eget liv – och försöker föra vidare till sina barn.

– Hon har lärt mig att vara envis, och att stå på mig. Hon har också lärt mig att pruta. Det är en jäkla bra egenskap att ha, att kunna pruta. Jag försöker lära mina barn det, och min man är med, säger hon och skrattar.

Alla motgångar i mammans liv har blivit livsläxor även för Rania Shemoun Olsson, som fortsätter inspireras av henne.

– Hon har också lärt mig att livet är inte en dans på rosor. Det är hårt. Det är tufft. Man måste bara kravla sig upp igen och ta sig fram och liksom bereda vägen för en själv, för det är ingen annan som gör det. Det är bara du själv som kan göra det.

Årets Feminista 2024: Vilken kvinna inspirerar dig?Brand logo
Årets Feminista 2024: Vilken kvinna inspirerar dig?
Annons