Tess Medina vinnare av Sveriges Mästerkock 2024

17 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTv4.
Tess Medina Sveriges Mästerkock 2024
Tess Medina är årets vinnare av Sveriges Mästerkock i TV4.
Nu får hon släppa kokbok – och vinnaren har storslagna planer för framtiden.
– Jag förväntade mig aldrig att gå så långt, så det det kändes som ett skämt, säger Tess Medina.
Annons
3 ögonblick vi minns från Kockarnas kampBrand logo
3 ögonblick vi minns från Kockarnas kamp

Efter en lång säsong av matlagning står det klart – 29-åriga Tess Medina är Sveriges Mästerkock 2024. Vinnaren är glad över att äntligen få berätta att det är hon som tog hem vinsten i årets säsong av programmet.

– Det känns superkul. Jag har ju vetat sedan femte december när finalen spelades in, säger Tess Medina till Femina, och förklarar att programmet spelades in mellan september och november, och finalen hölls i december.

Tess hade från början ingen tanke om att hon skulle vinna programmet.

Annons

– Anledningen till att jag sökte till programmet från början var att jag ville utvecklas och utmana mig själv. Jag är ingen tävlingsinriktad person, så jag förväntade mig aldrig att gå så långt. Så det det kändes som ett skämt att stå där i finalen. Men jag var jättejättejätteglad, säger hon.

Efter finalen samlades alla 12 deltagarna och produktionen för en avslutningsfest, men det riktiga firandet har fått vänta till nu när vinsten är officiell för allmänheten – inte ens Tess vänner har fått veta att hon vunnit säsongen.

Sveriges Mästerkock 2024.
Josefine Freij och Tess Medina i finalen.Foto: TV4.

Tess Medinas framtidsplaner

Tiden mellan inspelningen och det att finalen visats på tv har Tess Medina använt till att planera sin framtid. Innan vinsten arbetade Tess som produktionsledare på H&M, men när hennes två år långa vikariat tog slut valde hon att söka sig till TV4-programmet – något som minst sagt verkar ha varit ett bra beslut.

Annons

– Nu har jag varit ledig de här månaderna, så jag har fått tid på mig att fundera på vad jag tycker är roligt. Jag inser att jag är fruktansvärt dålig på att filma och klippa saker själv, så det måste jag outsourca direkt. Förhoppningsvis kan jag göra lite takeovers på restauranger, det tycker jag är väldigt roligt. Jag är inte jätteintresserad av att stå i kök hela tiden, men att kunna göra sådana mindre projekt tror jag skulle passa mig väldigt bra.

Till en början hade Tess en tanke om att starta cateringfirma, men precis som restauranglivet tar det för mycket tid att satsa helhjärtat på. I höst ska hon studera till sommelier, och nu släpper hon en kokbok, som del i sin vinst av Sveriges mästerkock. Nu kommer hon satsa allt på en karriär som matinfluencer och kock – men hon ser också nyktert på karriären.

À table med Tess, kokbok av Tess Medina
Tess Medina släpper nu kokbok!

– Skiter allt sig får jag väl gå till någon reklambyrå som jobbar med mat, säger hon.

5 kändisar som startade sina karriärer i dokusåporBrand logo
5 kändisar som startade sina karriärer i dokusåpor
Annons