Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Åsa Liliegren: Sluta lägg ut era klo-fötter på sociala medier

15 jul, 2021 
AvÅsa Liliegren
Fötter dyker upp i samma utsträckning som myggen så fort semestrarna startar, men till skillnad från myggen förevigas dessa fötter och delas på sociala medier. Feminas chefredaktör Åsa Liliegren är trött på trenden som aldrig tycks få något slut.
Annons
Sociala medier-detox - så lyckas duBrand logo
Sociala medier-detox - så lyckas du

Fötter. Finns det någon fulare kroppsdel än fötter? Jag är övertygad om att alla annonser där fötter figurera är retuscherade i timtal.

Men barfotaliv och barfotalyx, det hör somriga soliga dagar till. Visst njuter vi av att inte klämma in de stackars fötterna skor några månader på året.

Men varför kan man inte njuta av detta i sin ensamhet?

När jag äter min sommarfrukost gör jag det ofta i sällskap av telefon eller dator. Det är ju där jag läser både nyheter och hittar förströelse. Och i samma veva scrollar jag igenom mitt Instagram- och Facebookflöde. Det är roligt att se vad vänner och bekanta gör på sin semester och jag fångar upp tips på nya krogar, recept, roliga drinkar eller resmål och hotell.

Annons

Men – vad händer med detta flöde från slutet av juni och i värsta fall genom hela augusti?

Jo: mitt i morgonkaffet dyker en oändlig bildström av footies upp. Folks fötter – rakt in i mitt ansikte.

Jag sätter morgonkaffet i vrångstrupen!

De dyker upp i alla möjliga varianter. Den vanligaste, som verkligen inte är till fotens fördel, tas med foten är centrerad i bildens nedre del, omringad av hav, sol och strand. Snygg omgivning, men snälla bespara mig foten. Eller fot och fot. I dessa bilder ser foten ut som en klo.

Men det finns fler sätt fötter förevigas på. De värsta är när fötterna är i sällskap med mat. Idag dök det upp en bild på en nybakad croissant, i sällskap av en fot. Vem äter med fötterna?!

Eller så har vi bubbelglaset, ölglaset eller kanske lite jordgubbar – och foten. Vad i hela friden har den där att göra?

"Sluta sätt fötter på bordet"

Vissa fötter placeras till och med på bord för att fotograferas och publiceras, och där har de inget att göra – det är sen gammalt!

De avancerade dristar sig till att även lägga ut små filmer, på sina fötter som är ute och går! Där kan jag väl lite förlåtande säga att där hör de ju ändå hemma. Fötterna är ju till för att gå med. Men helst i skor och skor, och absolut inte i samband med mitt morgonkaffe!

Annons