Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lagom mycket bättre – TV4 måste lära sig till nästa år

18 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTv4.
Lagom – så kan man sammanfatta årets säsong av Så mycket bättre.
För att TV4:s flaggskepp ska nå sin fulla potential behöver de gräva fram excentriker till nästa säsong.
Annons
Så mycket bättre 2021 – här är alla artisterBrand logo
Så mycket bättre 2021 – här är alla artister

Ännu en säsong av Så mycket bättre är till ända, och det... är det nog inte så många som är upprörda över. Eller känner något alls kring? Höstens programserie lämnar tyvärr inget större avtryck.

Några hopplösa bottennapp har publiken bjudits på. Thomas Stenströms pinsamma försök att ringa möjliga släktingar genom att slå i en telefonkatalog – trots att de inte har producerats sedan 2016 – är något jag gärna glömmer. Moonica Macs ambition att lära sig gotländska och Jöbacks oförmåga att starta bilen likaså.

Men det har också funnits guldkorn – Melissa Horns tolkning av Lämna han har redan blivit en stor radiohit, och Cherries Stockholm i natt lämnar inget öga torrt. Daniel Adams-Ray satte på sig hit-hatten inför programmet och flera av hans låtar kommer nog bli ordentligt spelade framöver. Utöver en hög verkshöjd musikmässigt har Andreas Mattsson överraskat i både thriatlon och fuktmask.

Annons

Så mycket lagom

Trots ovan nämnda toppar och dalar så lämnar jag årets säsong bakom mig främst med en känsla av... mjöh. En axelryckning. Mysigt och trevligt, men bortglömt imorgon.

Vad tv-underhållning anbelangar har programmet mest plaskat i mellanmjölkens land, och greppat efter halmstrån i sin halvtrötta ambition att skapa content. Allt har varit lagom. Inte för ljust, inte för mörkt – lagom mycket prat om psykisk ohälsa. Inte för tråkigt, inte för roligt – lagom mycket skratt. Ingen för full, ingen som tar för mycket plats, ingen som delar för mycket. Lagom.

Egentligen kan man kanske inte förvänta sig något annat än lagom av ett urvattnat tv-koncept på bästa sändningstid i TV4. Men jag som i grund och botten är väldigt förtjust i Så mycket bättre som programformat känner att vi kan bättre. Ska programmet fortsätta nästa år behöver produktionen tänka om, och hitta o-lagom deltagare. Några excentriker har vi väl kvar i artist-Sverige, eller?

The Storytellers – Lyssna med LouiseBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Louise
Annons